01.03.2015 | 12:40
Свидетели на Йехова готвят експанзия в България
Кулминацията трябва да е през месец май 2015 г.

Религиозната секта „Свидетели на Йехова“ засилва дейността си у нас. На няколко места в столицата са засечени младежи, които раздават рекламни брошури. Една от брошурите, която е на български език, дава възможност всеки желаещ да попълни адрес, на който да бъде посетен от представители на сектата, сигнализираха читатели на БГНЕС.

На брошурата е посочен и интернет-сайт, от който може да се получи и достъп до Библията. Проверка установи, че става въпрос за интернет-портал, който разяснява на общо 714 езика и диалекти от цял свят всичко за религиозното вероизповедание.

От българската версия на сайта става ясно, че „Свидетели на Йехова“ готвят своеобразна експанзия в България в следващите седмици. Кулминацията трябва да е през месец май 2015 г. Публикувани са заготовките на три „списания“, издател, на които е посочена организацията „Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania“. Същата организация стои и зад интернет-портала.

На кориците на две от 16-страничните „списания“, на фона на апокалиптични колажи, са заснети мъже и жени, заедно с деца, като са изписани и следните заглавия: „Близо ли е краят?“ и „Пробудете се! Надежда за бездомните и бедните“. Първото списание, на което е посочена дата за разпространение 1 май 2015 г., е преведено на 231 езика и е с глобален тираж от почти 53 милиона.

От друга брошура става ясно, че за 03 април 2015 г. (петък), т. е. седмица преди отбелязването на Разпети Петък, според Православната църква, от „Свидетели на Йехова“ приканват всички желаещи да се включат във „Възпоменанието на Христовата смърт“.

Интернет-порталът на „Свидетели на Йехова“, включително българската му версия, има отделни секции с филмово, музикално и литературно съдържание, както и три специални секции: една за родители и семейства и две, които са посветени изцяло за младежи и дори за деца.

В България контрол върху дейността на религиозни общности като „Свидетели на Йехова“ осъществява Дирекция „Вероизповедания“ към Министерския съвет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране