02.07.2024 | 22:42
Сюзан Моллаюсеин до Пеевски: Авторитарно и със страх може да ръководите друг, но не и електората на ДПС
Вие само консумирате благата, следствие на нашата историческа болка, пише уволнената от "Феномена" депесарка

Пореден ден продължава недоволството на местните организации срещу чистката в ДПС.  “Вие само консумирате благата следствие на нашата историческа болка…Авторитарно и със страх може да ръководите, някой който си решите, но не и нас електората на ДПС“, написа във вторник до Делян Пеевски председателят на Общинския съвет на ДПС в Кричим е Сюзан Моллаюсеин.

Тя бе сред инициаторите на една от декларациите, изпртени в понеделник до почетния председател Ахмед Доган с искане за реакция срещу чистката в партията. Конкретният повод бе решението на областния съвет на ДПС в Пловдив да свали доверието си от народния представител Рамадан Аталай и да иска оставката му от парламента.

“Ще дам печата на ДПС само на Ахмед Доган. Идете си го вземете от него”

Авторитарно и със страх може да ръководите, някой който си решите, но не и нас електората на ДПС. Декларирам ви, че никога за нищо на света няма да предам печата на ДПС. Партия, чиято кауза ние и нашите деди сме изстрадали, а вие само консумирате благата, следствие на нашата историческа болка. Ако трябва да предам партийния печат на някой, това е единствено на д-р Ахмед Доган. Идете си го вземете от  него”, посочва още Моллаюсеин в декларация до Делян Пеевски, публикувана в групата “Аз подкрепям Ахмед Доган”, която е модерирана от Елван Атилла.

Декларацията е публикувана във фейсбук групата “Аз подкрепям Ахмед Доган”

Заплашвани сме

“Виждаме самоуправство, авторитарно управление, заплашвани сме и няма съобразяване с документите, по които трябва да се ръководи партията. Самоуправството е от част от националното ръководство и хората се страхуват”, заяви Сюзан Моллаюсеин и пред БНР.

На въпрос дали заплахите са от Делян Пеевски тя отказа коментар. “Всички ДПС-ари си задават въпроса какво се случва в партията и очакват почетният председател да излезе с позиция. Това е нашият призив”, каза тя и добави, че всички членове и симпатизанти на ДПС в Кричим стоят зад нея.

Тя коментира и думите на Делян Пеевски в края на миналата седмица, че в ДПС има ново начало и който не го е разбрал, остава в миналото. “Ако някой в тази партия смята, че може да се еманципира от личността на почетния председател Ахмед Доган, ще поеме най-тежката политическа отговорност и ще трябва да подаде оставка. Дали сме доверие на председателя, защото това е било с подкрепата на Ахмед Доган. Всеки, който сметне, че може да се еманципира от това, трябва да понесе най-тежката политическа отговорност и да подаде оставка”, каза тя.

Недоволните подготвят и други действия, но очакват позицията на почетния председател на движението. Сюзан Моллаюсеин беше кандидатът за кмет на община Кричим от “Движение за права и свободи” през 2023 година.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране