24.02.2021 | 10:06
Тайгър Уудс е със счупени крака след катастрофа
Наложила се е намесата на пожарникари, които да режат смачканите ламарини, за да извадят голфъра

Легендарният състезател по голф  Тайгър Уудс е бил хоспитализиран и опериран във вторник след автомобилна катастрофа, при която колата му е претърпяла „големи щети“, съобщиха от шерифския отдел на окръг Лос Анджелис. Носителят на 15 мейджър титли в голфа е получил множество счупвания на двата крака и претърпял няколкочасова операция в Harbor-UCLA Medical Center.

45-годишният Уудс, който е шофирал и е бил сам в своя луксозен SUV – Genesis GV80, модел 2021 г., е бил изваден от купето от пожарникари и санитари и откаран в местна болница за лечение, се казва в изявлението на шерифството. Катастрофата, при която автомобилът на Уудс се е преобърнал няколко пъти на пътя, е станала близо до Лос Анджелис и не включва други превозни средства.

Уудс катастрофира и през ноември 2009 г. Този инцидент в крайна сметка доведе до признания за изневяра и разпадане на брака му. След него той си взе почивка от голфа, но малко след това се върна в спорта.

През 2017 г. Уудс беше арестуван по подозрение, че е шофирал под въздействие на алкохол, когато е бил намерен заспал на волана на колата си. По-късно той се призна за виновен за безразсъдно шофиране.

Наскоро Уудс заяви, че се надява да играе в тазгодишния Мастърс през април, след като бе претърпял пета операция на гърба през януари. Той завърши 2019 г. на шесто място в световната ранглиста на голфа, но сега е 50-и.

Кореспондентът на BBC за голф Иън Картър заяви пред BBC Radio 5 Live: „Това е много сериозна ситуация за кариерата му. Той беше в американска телевизия в неделя. Много наблюдатели бяха загрижени колко колеблив е той и дали ще бъде годен за Мастърс или не, но очевидно сега това вече не е приоритет“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране