16.10.2022 | 16:56
Тъкър Карлсън: Ако задавате очевидните въпроси за теча от „Северен поток“, вие сте лош човек, инструмент на Путин
Държавният секретар Тони Блинкен в администрацията на Байдън, се хвалеше колко страхотен бил саботажът на Северен поток

Има много малко неща, които да са по-вбесяващи от това да бъдете лъгани от собственото си правителство. Правителството, за което плащате, за което вашите предци са рискували живота си, за да го защитят!

Случвало ли ви се е на вас това? Разбира се, но ако се случи отново и отново? Ако се случва често на вашето правителство, тогава се създава навик да се лъже. И след това с течение на времето прераства в нещо друго. Осъзнавате, че всъщност не живеете в демокрация. В една демокрация правителството има морално и законово задължение да ви казва истината! Винаги! Точка!  И това има смисъл. Защото при демокрацията ти не си поданик. Или ако си потребител, гражданин, ти си акционер в системата. Ти си собственик на хора, които управляват твоето правителство, а те са твои служители. То е същото като с вашата чистачка.

Може да харесвате работата й, но на минутата, когато я хванете да ви краде копчетата за ръкавели, вие я уволнявате. Това са правилата, защото това е вашата къща, не тяхната. Но какво ще стане, ако правилата са обърнати? Ами ако хванете служител да краде, но вместо да изглежда засрамен от разкаяние, той се нахвърли върху вас и ви атакува, сякаш вие сте престъпникът? Такова е изживяването при гледането на говорителя на Белия дом Джон Кърби, когато говори за унищожаването на тръбопроводите на Северния поток. Всеки, който само за момент си помисли, че администрацията на Байдън има участие по какъвто и да било начин в този саботаж, пряко или косвено, не само греши. Не! Всеки, който само си представи това, е „лош човек, инструмент на Владимир Путин“.

Гледайте !

Част от интервю с Джон Кърби

-Дали САЩ или прокси на САЩ имат нещо общо с експлозията на тръбопровода „Северен поток“?

– Не, Съединените щати нямат нищо общо, това е просто руска пропаганда и дезинформация, за което знаем, че е акт на саботаж, но в момента тече разследване. Не мисля да се впускам в удостоверяване на това кой е отговорен, ще оставим разследващите да разгледат това. Но очевидно това беше акт на саботаж.

– И така, вие официално заявявате, че САЩ по никакъв начин не са участвали в тази атака.
– Това е вярно. Точно така.

– Не за да Ви опонирам, но какво бихте казали на хората, които гледат това и се питат – защо Русия би атакувала собствения си тръбопровод, който създава лостове за влияние над Европа и може би над Запада? 

– Не бих могъл да говоря за конкретна отговорност за този акт на саботаж. Просто ви уверявам, че нямаме нищо общо с това. Разбира се, това е просто руска пропаганда.

Сега, забележете въпроса – дали администрацията на САЩ или който и да е от нейните пълномощници има нещо общо със саботажа, за който Джон Кърби казва, че не сме го направили и след това преминава направо към твърдението, че всеки, който каже, че сме го направили, (отново повтаря) – това е руска пропаганда! Това казва Джон Кърби. Това е нещо, което казват само наистина лоши хора.

Добре. Щом Белият дом казва, че няма такова нещо, нямате абсолютно никакъв избор, освен да му повярвате. Но все още се чудите – защо? Откъде някои американци получават усещането, че администрацията на Байдън може да е участвала пряко или чрез прокси в унищожаването на тръбопроводите на Северен поток?  Защо биха си го помислили? Е, със сигурност не сте го гледали по Russia Today? Никой не го е чул нито от Путин, нито от някой от министрите му. Едва мога да намеря нещо от руското правителство в Google и, разбира се, всяка книга симпатизираща на Путин или някаква информация отразяваща съвременната руска гледна точка, са забранени в Amazon и цензурирани в Съединените щати.

Защото това е свободна страна, бореща се за демокрация!? Просто не можете да четете каквото искате или да мислите каквото искате. Така че всъщност помислете за това дали американците са заблудени за случилото се.

Ако американците са заблудени по отношение на това какво става със Северен поток, заблудата не идва от Москва, няма начин да стигне дотук от Москва, защото правителството на САЩ я е блокирала заедно с технологичните компании и това е просто информация на Съединените щати.

И така, откъде дойде тази идея? Може пък това, което са чули, да са го научили от самия Джо Байдън. Той е президентът.
Ето го Байдън тази зима по американската телевизия, който пледира за унищожаването на тръбопроводите на Северен поток, ако Русия направи нещо, което той не би искал да направи.

Гледайте!

Джо Байдън: Ако Русия нахлуе отново през границите на Украйна, това означава преминаване на танкове и войски. Тогава Северен поток няма да го има! Просто ще го приключим.

– Но как ще го направите, след като проектът и контролът на проекта са поети от Германия?

– Обещавам ви – ще го направим!

И така –  това е толкова ясно, колкото и Библията. Не казва, че ще затворят. Той казва, че газопровод „Северен поток“ няма да има.  „Ние ще сложим край на техните усилия“

Но чакайте малко, това не е ваш тръбопровод! Как ще успеете да направите това? Така му беше даден шанс да се поправи. Репортерката преформулира въпроса си, за да бъде по-точен, но той не го направи! Той каза направо ние ще имаме възможност да премахнем „Северен поток“! Това е Джо Байдън – президент на САЩ! Така че – ето една следа!

Ако това не е достатъчно, ето още една. Миналият петък държавният секретар Тони Блинкен в администрацията на Байдън, се хвалеше колко страхотен бил саботажът на Северен поток. И ние го цитираме:

„Това е огромна възможност“, каза Тони Блинкен.“ Това е страхотно нещо, не е трагедия, а победа! Нещо, което одобряваме, развълнувани сме от него“

От какво толкова се вълнува? От разрушаването на един газопровод?

Ето това може да е друга следа. Дали администрацията на Байдън може да има нещо общо със случилото се? Оооо, по никакъв начин, казва Белият дом!  Въпреки факта, че обещахме да го направим, въпреки, че след това писахме колко страхотно било случилото се, след като стана – нямаме нищо общо със това!

Ами кой тогава го е направил?

Русия го е направила! Те сами си взривиха тръбопровода и ще станат по-бедни и по-слаби в средата на една тежка война. Но освен, че са дяволски ефективни, руснаците са и самоубийци. И то брилиянтни! И ако не купиш тази история безкритично, ако имаш някакви въпроси как точно е става това – ти си нелоялен американец, млъкни!

Видео

– Крис Стюард, републиканец, член на Конгреса. Каква е вашата гледна точка, Джон Кърби от Съвета за национална сигурност беше по-рано в ефир и недвусмислено каза, че нито САЩ, нито пък негов пълномощник стоят зад експлозията на тръбопровода „Северен поток“. Съгласен ли сте с това? 

– Абсолютно!  Последното нещо, което искаме е да повишим допълнително цените на газа в Европа, това е доста очевидно.

– Това е руска саботажна операция и е пределно ясно за хората, конгресмен Стюард. А защо Русия би  искала да направи това със собствения си газопровод? Какво ще кажете?

– Е, тогава хората, които предполагат, че това е дело на САЩ, казват точно това което иска Путин.

Това е просто страхотно! Искам да кажа, че тук имаме двупартийно съгласие – имате републиканец от Юта, Крис Стюард и демократ от Масачузетс, Сет Моултън, от зелените по-точно, които са в пълно съгласие. Това е точно каквото иска Путин. Той иска да обвините администрацията на Байдън за нещо направено. Това е двупартийното съгласие на Вашингтон. Интересното е, че те не знаят нищо и нямат доказателство, че това е вярно.

Следователите от разузнавателните агенции още този следобед са казали на членовете на Конгреса, че нямат представа кой е извършил акта на индустриален тероризъм. Това само по себе си е лъжа, разбира се! Разбира се, че ЦРУ няма никаква представа, нали така? Нямат представа.

Що се отнася до депутатите Крис Стюард и Сет Моултън и те нямат никакви доказателства.  И в двата случая те нямат факти! Такъв е фактът – нямат факти!

Така че отново, от фактическа гледна точка, нито едно от тези приятелчета, нито един член на Конгреса, без значение в коя комисия участва, няма никаква представа кой е направилл това. Но ако вие предполагате очевидното (т.е. руснаците вероятно не са го направили, защото защо им е да го правят против интереса си…) и няма никакво значение каква тъпа история искате да ни продадете, защото е против здравия разум, вие сте лоши!

И даже отивате по-далеч и казвате неща като: „Последното нещо, което бихме искали е да се вдигат цените в Европа…Наистина, Сет Моултън, това вярно ли е? Защото не беше ли администрацията на Байдън, която философски се обяви против ниските цени на газа? Не бяха ли против всички изкопаеми енергийни източници? О, да – бяха! Как знаем това? Това руска пропаганда ли е? Не, защото не можем да четем руска пропаганда, защото тя е забранена в полза на нашата пропаганда. Знаем това, защото Джо Байдън по телевизията го каза много пъти. Следоватено, тук може да има някакъв мотив. Може би има повече от един мотив!  Но не питайте. Защото медиите предупредиха, че задаването на очевидни въпроси е забранено. Вижте:

Следват няколко реплики от интервюта

Факт е, че Тъкър Карлсон безотговорно твърди, че САЩ  са отговорни за изтичането на газа. Освен на Путин – и на Тъкър Карлсон, вероятно на всички е ясно кой е извършил това. Всъщност, миналата седмица Тъкър Карлсон повтори директно руската пропаганда, предполагайки, че някак си САЩ стоят зад атаката на Северен поток. Доколко истинско е това движение? Дали нараства?

Мммм!!! Това е руска пропаганда! Как смеят наистина…! Това е някакъв мисловен експеримент тук? Много американци, които не изпитват изобщо каквато и да е лоялност към Русия, не обичат Путин. Защо ви е, ако сте американец? Но са особено загрижени за собствената си страна и за собственото си правителство. Така че собственото им правителство, това, което се предполага, че контролират, отново прави неща против техния интерес и после лъже. Може би си мислят, че имат правото да знаят и да задават директни въпроси, като: Вие лъжете ли? И ако не лъжете, говорете, кажете доколко вашата история, тази, на която очаквате да повярваме, има смисъл!

Възможно е задаването на въпроси да е патриотичен дълг за Америка…

Млъквайте! Това помага на Путин! Не ви е позволено да цитирате президента на Съединените щати, който обещава да елиминира тръбопровода Северен поток. Не ви е позволено да цитирате неговия държавен секретар, който празнуваше по повод на този саботаж, доколкото ми е известно.  От вас се иска да вярвате, че Путин руши собствената си инфраструктура.
Задължително!

Нов цитат от видеоинтервю

– Как се вмества това в репертоара на Путин? Както бихте предположили, разбира се, руснаците казват „ние не правим това, ние ще предприемем… О, хайде! 

– Има индикации, че се започва нечестна игра и че Русия със сигурност е най-предполагаемият заподозрян за това. Аз мисля, че това е очевидно някакъв вид акт на саботаж. И Русия очевидно е най-вероятният заподозрян.

Мисля, че това е съвсем ясно акт на саботаж и Русия е най-вероятният заподозрян. Мисля, че това е едно от допълнителните неща, които се случват в Европа.

Но Путин ни показва чрез взривяването на собствения си газопровод, че „Вижте, аз мога да взривя газопровод, мога да взривя Интернет, кабелите, които отиват до вашата страна. Мога да направя всякакви неща…“

Имаше един момент, след като стана много ясно, че  войната в Ирак по никакъв начин не помага на Съединените щати, а всъщност е против дълбоките им интереси, когато медиите бяха въвлечени за една наносекунда в рядка самокритичност.

– Как стигнахме дотук? Каква роля ние, например „Ню Йорк Таймс“, играем в това да убеждаваме обществеността, че Саддам е направил нещо, което не е направил?

– „Ню Йорк Таймс“ послужи за убеждаването на обществеността. И точно за този определен момент вие си помислихте – лелее, те може би научиха нещо. Може би няма да го направят пак! Но се оказа, че се случва, излезе обратното.

С пълна сила сега се удвоява това, което е очевидно лъжа и атакуват всички, които искат да им бъде обяснено рационално.

Между другото, също като медиите и мисловните центрове на Вашингтон имат за цел да се намесват в полза на управляващата класа, да бъдат преториански пазители. Институтът Брукингс (Американска изследователска група, основана през 1916 г., разположена на Think Tank Row във Вашингтон, окръг Колумбия. Провежда изследвания в обрастите на социалните науки, предимно в икономиката, външната политика, глобална икономика и икономическо развитие) от години е в тази роля чрез такива анализи като, цитирам: „Американски подкасти разпространяват твърденията на Кремъл за саботажа на Северен поток“.

Това, което е интересно в този „анализ“ никъде не се вижда институтът Брукингс да опровергават свидетелствата, че САЩ или някой пълномощник на администрацията на Байдън има нещо общо с това. Всъщност, няма никакви доказателства и от двете страни. Те просто атакуват всеки, който задава въпроси.

„Теориите, които тези подкасти прокарват, са в унисон с твърденията на Кремъл“.
О, „в унисон с твърденията на Кремъл“? Това се нарича вменяване на вина по асоциация.

Като това – Путин обича кучета. Вие обичате ли кучета? Какво? Вие сте руски симпатизант!?!? Вие сте в унисон с руснаците, с руската пропаганда!

Така, че въпросът не е дали това е вярно или не, просто сте в унисон с твърденията на Кремъл. Следователно вие трябва да бъдете цензурирани.

Но не всеки има своя момент. Може би все още има малко останали честни либерали, натикани в дълбините на американското общество. Не знам, може би през тези години те са били безпристрастни, не са разбрали, че повече не можеш да упражняваш свободното слово в тази страна. Един от тях е колумбийският професор Джефри Сакс. Той бе в Блумбърг вчера, където бе попитан за „Северен поток“. И той реши да отговори разумно. Той каза, че всъщност има твърде много доказателства, че админстрацията на Байдън има участие. Но вместо продължение водещият осъзна че говорят на забранени теми и реши да го прекъсне с „няма да говорим за това“. Но не и преди Сакс да каже това:

– Повреждането на тръбопровода „Северен поток“, за което бих се обзаложил, че е поради участието на САЩ, може би САЩ и Полша…

-Ама Вие защо смятате, че има американско участие? Какви доказателства имате?

– Първо, има директно доказателство от радарите, че военни хеликоптери, които обикновено са разположени в Гданск, са летели над тази територия. Имаме също няколко заплахи от страна на САЩ, че по един или друг начин, ние ще ликвидираме „Северен поток“. На нас на Запад не ни е позволено да казваме това, но фактът е, че навсякъде по света, когато говоря с хората, те мислят, че САЩ са го направили. И между другото, дори репортерите от нашите вестници неформално ми казват – ама разбира се…но това не се появява в медиите.

Ха-хааа! Водещият ясно има инструкции – спрете, спрете, какви доказателства имате? Ами доста доказателства има… Каквооо…? Замълчете. Млъкнете. Просто го изключете! Никога не го канете пак!

Стоооооп!

Единственото обяснение за това защо правителството иска да повярвате, че Владимир Путин е толкова лош е, че „той разрушава собствения си тръбопровод“.

 

Източник: foxnews.com

Превод за „Гласове“: Георги Ванчев

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране