26.07.2024 | 17:35
Тандемът Борисов-Пеевски няма светло бъдеще
"Феномена" без политически гръб е въздух под налягане

Служебният премиер Главчев уволни двама областни управители, които е назначил преди месец. Причината – те са от ДПС-Доган. Само това подсказва, че тандемът Борисов-Пеевски не е мръднал, взаимно се крепят в политиката, в бизнеса, рекета и се опитват да задържат каквото са овладели от държавата.

Но Пеевски се пропука. Влиянието му отслабва. Може да направи корпоративна партия с отцепилите се от ДПС, но няма да превземе цялата партия. На Борисов съответно ще му се влошава положението. Да заложиш на Пеевски е тежка слепота. Политик с 3% доверие ще се явява на избори като себе си. Не с политически гръб като ДПС.

А Пеевски е все по-убеден, че е политик. Той вярва, че управлява, че каквото каже и овладените медиите го предават, това променя нещо. Че президентът или който и да е му трепери. Вярва си, че е нещо, като слуша от телевизора собствените си изказвания.

Всъщност, без политически гръб, е въздух под налягане. Човек с фалшиво образование по право от ЮЗУ, с фалшива стаж като следовател, фалшива кариера с протекции, лансиран дотам, че да го назначат за шефа на ДАНС, което разтресе държавата. И бизнесът му е фалшив, натъпкан с милиони от КТБ на Цветан Василев, специализиран в заграбване, разпарчетосване и съсипване на бизнеси и компании. И санкциониран за корупция от Великобритания и САЩ.

Това било феномен. Хак му е на Доган. Феномен е, да. Истинско чудо е как обществото, медиите, политиците търпят този арогантен, нагъл, с просташки език социопат, посаден в политиката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране