10.09.2023 | 20:25
Тъпа, та дрънка! Министърът на туризма: Искахме да удължим сезона на юг и до ноември
Зарица с костенурките се изкара жертва на черна пиар акция...

Министърът на туризма Зарица Динкова коментира пред „Нова телевизия“, че преди бедствието в района на Царево ведомството е имало планове за това как да се удължи летният сезона до края на октомври и дори ноември. Като пример тя даде идеята за нестинарски фестивал в село Кости – едно от най-тежко засегнатите места от потопа.

Тя избегна да отговори пряко на въпроса дали сезонът по Южното Черноморие може да се смята за свършил след пороя на 5 септември.

Изключително важно след наводненията по Черноморието е да бъде възстановена инфраструктурата в района, защото „без инфраструктура няма туризъм“, посочи Динкова.

Тя коментира и заетостта по време на летния сезон у нас. „Имаме 10% повече хотелски настанявания спрямо същия период миналата година. Това е едно добро развитие”. Посочи Динкова. Според нея и бранша се очаква зимният туристически сезон също да е добър.

За първи път пред камера тя коментира и снимките с костенурка, които обиколиха социалните мрежи в последните дни. Динкова категорично отрече твърденията, че е пуснала сухоземното животно в морето. „Това беше един абсолютно спонтанен човешки жест. Просто аз бях в позицията малко по в ниското, когато  отзад падна една тръба. Една от костенурките беше затисната и единствено аз я видях, вдигнах я и ги отнесохме, за да не бъдат смазани. Това беше използвано и превърнато в черна PR акция”, посочи тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране