21.08.2023 | 10:09
Търси се изкупителна жертва, която да опере пешкира за убийството на Алексей Петров
Уважаваният бизнесмен, доцент и научен работник е бивша мутра и не си е стоял мирно, коментира криминалистът Иван Савов

Поръчителят на убийството на Алексей Петров може да бъде много широк кръг от хора, защото уважаваният бизнесмен, доцент и научен работник всъщност е бивша мутра. Като такъв той не си е стоял мирно и кротко в кабинета толкова много десетилетия. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия криминалистът Иван Савов.

За него има една камара разработки, които са водени през годините, добави той.

Според него полицията си върши добре работата, въпреки че до медиите не стига много информация за хода на самото разследване. Криминалистът обаче сподели свое опасение – че ще се търси изкупителна жертва. „За съжаление, общественият натиск колкото е полезен, толкова е и вреден”, подчерта той.

„Сигурен съм, че разследващите са уточнили какво е било оръжието, с което е стреляно по Петров. Опасяваме се, че разследването върви в посоката, в която бе и тази за клошаря в Пловдив и е много важно да не се търси някой, който да опере пешира“, заяви Савов.

„При такива деяния навсякъде по света физическия изпълнител е много трудно да се установи, освен, ако не е замислено от един човек с цел отмъщение. Ако е наистина професионално изпълнено и поръчано от някого, не може да се хване убиеца“, обясни той.

По думите на криминалния психолог Калин Гайдаров пък с това престъпление се влияе на обществено-политическия живот в страната.

„Той е бил много последователен и настъпателен. От една страна имаме възможности, които той сам е развивал, а от друга – това е било разрешено. Алексей Петров се изказваше по най-различни теми от обществен интерес. Правеше го по начин, по който да привлече публичното внимание. Беше част от задкулисието, но имаше възможност да излиза на сцената“, добави той.

„Задкулисието му даде възможност за тази позиция, а но се е опитал да развие нещата в някаква посока, която вероятно не е била очаквана или не е трябвало да бъде позволена“, заяви Гайдаров.

„Вчера прочетох интересен анализ от Боян Чуков, който казва за Петров, че винаги е бил в ролята на продуцент, но никога в тази на режисьор. Какво излиза? Той е искал да бъде и режисьор, което обаче не е било възможно, тъй като не е възможно да има много режисьори на една и съща пиеса, в едно и също социално пространство. Тогава всичко се превръща в хаос“, обясни той.

Иван Савов коментира и възможността Петьо Еврото да е починал в ОАЕ, като изтъкна, че в топлото време инфаркти се случват дори и на хора, които се издирват с червена бюлетина, но добави, че на него му е изгодно да се мисли, че си е отишъл от този свят.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране