12.11.2021 | 10:10
Телефонни измамници задигнаха близо милион от баба
Те убедили жената, че внучката й има проблеми със закона и се нуждае от нейната помощ

Кражба на огромна сума от възрастна жена чрез телефонна измама разследва полицията в американския град Хилсбъро.

Оказа се, че добре познатата у нас схема за изнудване на старци чрез обаждане по телефона и съобщение за загазили техни близки, се прилага и зад океана. В случая мошениците са успели да измъкнат от 82-годишна жена от Флорида цели 700 000 долара (около 1,2 млн. лева), съобщи bg-voice.com. Те убедили жената, че внучката й има проблеми със закона и се нуждае от нейната помощ. Казали да изтегли пари от банката си и да ги предаде на куриер, показват съдебни документи.

Следователи от окръг Хилсбъро поискали от Uber данните за курсове до дома на жената. Те са искали името на притежателя на Uber акаунта и информацията за кредитната му карта, заедно с данните за курсовете. Детектив пише, че тези подробности ще помогнат за установяване на измамниците, както и къде са парите. Не е ясно дали честите курсове на Uber до къщата на възрастната дама са били заради куриера, който е трябвало да вземе парите. Възрастната дама дори е получила обаждане от млада жена, която се е представила за внучката й. Тя казала, че е претърпяла автомобилна катастрофа и има нужда от пари, за да излезе от затвора.

Мъж, който се представил за адвокат на момичето, след това взел телефона и започнал да говори с бабата. И двама успели да убедят жената да направи 13 тегления от различни банкови клонове, докато не изпразни сметката си. Измамниците успели да убедят жената да обясни в банката, че всички тези пари са й необходими за ремонта на дома й.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране