12.06.2021 | 17:56
Тежка катастрофа и ранени пилоти на ”Монбат Рали Сливен”
Двамата състезатели Угур Сойлу и Арас Динчер веднага са транспортирани в болница
Тежка катастрофа спря ”Монбат Рали Сливен”. Лидерите след първия ден Угур Сойлу и Арас Динчер претърпяха тежък инцидент по време на етапа „Трапоклово“ и са ранени.

Според информациите от щаба, рязко и при много висока скорост автомобилът им се е отклонил вдясно от трасето, влязъл е в канавката, а след това е „отскочил“ над 15 метра.

На мястото на инцидента са пристигнали линейка, пожарна и полиция. Двамата състезатели веднага са транспортирани в болница.

С мозъчен оток и фрактура на гръбначен прешлен е пилотът на турския екипаж, съобщи за БТА д-р Хрисант Хрисантов, зам.-директор по медицинските дейности в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.Според лекарите пострадалият вероятно има и травма на рамото, като се прави скенер.

От областната болница са готови да настанят пациента в реанимационното отделение, но, по думите на д-р Хрисантов, от екипа на състезателя имат намерение да го транспортират в Турция. Въпреки сериозната политравма, пилотът е стабилен и контактен. Навигаторът е без сериозни травми, направени са му изследвания и е освободен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране