05.06.2021 | 10:51
„Тежката артилерия“ на ГЕРБ: Ако Борисов беше канибал, световните лидери щяха ли да го подкрепят?
Доверието се губи много бързо, но не с тези ченгеджийски номера, каза Десислава Атанасова

Ако има данни, че Борисов е канибал или обвързан с хора от подземния свят, щеше ли той да бъде подкрепян от всички световни лидери?

Този риторичен въпрос зададе в ефира на БНТ Десислава Атанасова от ГЕРБ.  Ето как тя коментира твърдения, че някои разпознават Бойко Борисов като политика, който е бил подкупван от Божков:

„От 2009 до този момент, ако имаше данни за участие и връзки с тези лица (Пеевски, Божков, Желязков – бел.ред.), той щеше ли да бъде подкрепян от американското правителство и от всички лидери на ЕС? Ако има данни, че този човек е „канибал“, или обвързан с хора от подземния свят, щеше ли той да бъде подкрепян от всички световни лидери? ГЕРБ е управлявала само по силата на доверието на хората.  Доверието се губи много бързо, но не с тези ченгеджийски номера“, аргументира се Атанасова.

Тя припомни, че ГЕРБ не веднъж е била в опозиция. „Вотът на българските граждани ще подреди партиите и кой ще бъде следващият управляващ. За нас също е интересно какво правителство ще бъде направено от партиите на промяната. Надявам се да се разкрие загадката – да бъде парламентарен лидер, един човек, без да е бил в парламента, без да е изразил позиция и след като е излъгал над 2 мил. български граждани, че ще промени избирателната система и ще бъде въведена изцяло  мажоритарен вот. Ще бъде феномен, ако българите след всичко това, изберат такъв човек“.

Виждам все повече заявки, че нещо драматично ще се променя не само за ГЕРБ, но и за гражданите в България. Но аз имам чувството, че се намирам в някаква машина на времето – на флашки, компромати, подслушвания. А днес хората се интересуват от това приключи ли пандемията, как решаваме икономическите и социалните предизвикателство, посочи още тя.

Атанасова коментира и скандала около Санкциите на САЩ, наложени на 6-има български граждани и още 64 фирми.

„Единствено ГЕРБ може да носи отговорност за Александър Манолев, и ние сме се ангажирали с тази отговорност. След като стана ясно, че има данни за злоупотреби от негова страна, ГЕРБ се раздели с Александър Манолев…

А що се отнася до Делян Пеевски – сигурно се шегувате. Да ви припомня кой предложи Пеевски, че тогава ГЕРБ напусна парламента и започнахме протести срещу Пеевски, който беше предложен от Мая Манолова, да стане шеф на ДАНС. Ние никога не сме били зашити с Пеевски, той е издиган за депутат от ДПС. А и другият – Желязков, също е номинация на ДПС. Да се приписват тези хора на ГЕРБ – не е сериозно“, подчерта Десислава Атанасова.

Запитана дали ГЕРБ падна в собствения си капан, като се опитваше да бъде добре е с Русия, и със САЩ и с други страни в региона, депутатът от ГЕРБ изтъкна, че не приема твърдението, че като лавира между големите сили, ГЕРБ е получил шамар и от САЩ, и от Русия.

„Никой не ни е зашлевил шамар. Борисов беше в резиденцията на американския посланик. Това са знаци, които трябва да бъдат разчетени. Лидерът на ГЕРБ винаги е бил на страната на България, без значение какви интереси е имало – американски или руски. Не веднъж сме заявявали, че най-важен е българският интерес. Успешно нашите правителства водеха политики на прагматични отношение с всички страни – и САЩ, и Русия, и членките на ЕС, и нашите съседи. Да балансираш в сложния свят и при геополитически предизвикателства е трудно, но никой друг освен Борисов не се е справял с това“, изтъкна още Десислава Атанасова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране