04.05.2021 | 18:07
Това ли ще е новият шеф на ЦИК?
Камелия Нейкова е бивш зам.-министър при Николай Цонев, кадър на БСП, а сега очаква подкрепата на ИТН, за да оглави избирателната комисия

„Залагам 5 лева, че следващият председател на Централната избирателна комисия ще бъде Камелия Нейкова, зам.-министър на отбраната при Николай Цонев и член на ЦИК от БСП. Тя ще бъде предложена от Има такъв народ и ще бъде подкрепена от новата коалиция. Ако съм познал – то цялата процедура по „обсъждане и представяне“ при президента Румен Радев ще е един огромен фарс“. Това написа във фейсбук депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

Камелия Нейкова е на 51 години, била е зам.-министър на отбраната при Тройната коалиция, след това стана зам.-председател на партията на Николай Цонев – „Нова алтернатива“, а впоследствие бе член на ЦИК от квотата на БСП. Преди година и половина спечели конкурс за административна длъжност в Народното събрание. (ВИЖТЕ ТУК)

Утре държавният глава свиква парламентарно представените партии за консултации по определянето на състава на новия ЦИК. Според Гаджев обаче вече всичко било ясно.

Припомняме, че в в края на миналата седмица т.нар. ново мнозинство в 45-ото Народно събрание гласува набързо промените в Избирателния кодекс, с което разпусна ЦИК, намали състава му от 20 на 16 души, премахна се представителството в Комисията за партии, които имат евродепутат и даде право на президента да избира кои номинации да назначи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране