19.02.2023 | 18:51
Трагедия! Левски не победи и Пирин
След 1:1 срещу "Пирин" Станимир Стоилов отново обвини лошия терен за слабата игра на отбора си
Дори възпоменателните черни екипи, посветени на 150-годишнината от обесването на Апостола не помогнаха на отбора на "Левски" да спечели първата си победа от октомври насам.

Черната серия на „Левски“ от мачове без победа на отново не бе прекъсната. Селекцията на треньора Станимир Стоилов завърши 1:1 при гостуването си в Благоевград срещу местния „Пирин“ и вече 10 поредни срещи, започвайки от 8 октомври, нямат пълен успех. В тези повече от 4 месеца „сините“ имат общо три загуби и вече 7 равенства.

Днес не им помогнаха дори и специалните възпоменателни екипи в черно, посветени на 150-годишнината от обесването на патрона на клуба – Апостола.

„Левски“ поведе в 14-ата мин. Тогава халфът на домакините Венцислав Бенгюзов игра с ръка в наказателното поле, което бе потвърдено и от ВАР, след което съдията Драгомир Драганов. Тя бе реализирана от новото попълнение Асен Чандъров.

След като пропуснаха две добри възможности футболистите на „Пирин“ все пак успяха да реализират в самия край на първата част. Будинов проби по десния фланг, пусна пас по тревата към точката за изпълнение на дузпа, където Мартин Смоленски я засече и я прати във вратата за 1:1.

След почивката в играта на гостите все повече имаше хаотични моменти и тя бе на практика една мъка за гледане. И все пак „Левски“ стигна до две възможности за гол, които бяха отазени от вратаря на „Пирин“ Янко Георгиев. В 77-ата мин. Марин Петков проби по левия фланг и центрира към Роналдо, който шутира отблизо, но Георгиев направи феноменално спасяване с една ръка. В 90-ата мин. пък Илиян Стефанов стреля от около 13 метра и вратарят на домакините отново бе последна преграда.

След поредното си разочароващо представяне „Левски“ се закотви на осмо място във временното класиране, докато „Пирин“ взе важна точка в борбата за измъкване от дъното.

Треньорът на „сините“ Станимир Стоилов обаче отново намери виновник за безидейната игра на тима си – лошия терен. След загуата от „Черно море“ с 0:1 миналата седмица той се оплака от заледения терен, сега пък стадион „Христо Ботев“ в Благоевград му се видя разорана нива….

Винаги не е приятно, когато „Левски“ не побеждава. Не успяхме да отбележим ситуациите, които имахме. През първото полувреме „Пирин“ бе по-мотивиран, но през второто нещата се промениха. Имахме ситуации да затворим мача. На разорани ниви не може да се играе, колкото и да се постараха домакините – каза Стоилов. – Имаше прекрасна публика, хубаво време, но нямаше хубав терен. Това попречи. Изпуснахме и положения, вратарят им спаси. Да търсим оправдание не е най-добрия вариант. Отборът има идея как да играе, но за качество на футбола не ми се говори. „Левски“ има достатъчно силен отбор, когато всички оздравеят и условията за футбол са добри”.

А наставникът на „Пирин“ Христо Янев говори повече за тежката ситуация в клуба, който тази седмица бе напуснат от собственика си – американския бизнесмен Пол Белогур. 

„Много ми е трудно да говоря за футбол в цялата ситуация, която е в клуба. Горд съм от това, което направиха момчетата. Много малко спортисти биха излезли и биха направили това, което направиха нашите футболисти. Надявам се клубът да оцени всички хора, които са в съблекалнята и работят за този клуб, и да разбере, че не заслужаваме нещото, с което се борим всеки Божи ден – каза Янев. – Ако трябва да бъда честен, не виждам никаква светлина. Ситуацията става все по-тежка от ден на ден. От декември ние затъваме много сериозно и не виждам нито един светъл лъч. Не знам докога ще имам силата да мога да мотивирам съблекалня, която се бори с ежедневни проблеми. Много хора говорят с нас, но няма нищо конкретно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране