28.06.2015 | 0:06
Тръгна дело за ремонта в апартамент на Сапунджиева
Ремонтът на стойност 46 000 лв. включвал полагане на 150 метра кабел, монтиране на 68 контакта, подмяна на 15 кв. м дограма, изшкуркване и лакиране на 66 кв. м гардероби и др.

Софийската градска прокуратура е започнала разследване за скъпия ремонт на апартамента, ползван доскоро от бившия зам.-министър на правосъдието Сабрие Сапунджиева.

Делото започва след сигнал на Министерството на правосъдието за неправомерно разходване на средства от бюджета на държавно предприятие „Фонд Затворно дело“. Ремонтът на стойност 46 000 лв. в жилището в столичния квартал „Витоша“ включва полагане на 150 метра кабел, монтиране на 68 контакта, подмяна на 15 кв. м дограма, изшкуркване и лакиране на 66 кв. м гардероби, поставяне на 60 кв. м ново паркетно дюшеме и други дейности. Апартаментът е даден на Сапунджиева още през 2002 г., когато тя работи в президентството.

На 10 юни е било образувано досъдебно производство за длъжностно престъпление. Разследването се води срещу „виновни длъжностни лица“ от главната дирекция на затворите. Т.е. – срещу тези, които са платили ремонта.

В началото на януари министерството започна процедура за извеждане на Сапунджиева от жилището, защото вече нямаше право да е наемател на държавата. Тя постъпи на работа като секретар-протоколист в Административния съд София-град, но бързо напусна поста. Освободи и апартамента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране