01.06.2021 | 14:59
Тръгва нова проверка на Румен Спецов
Ако се докаже, че има проблем с фирмата му се разделяме, каза Асен Василев

Нова проверка тръгва спрямо прясно назначения шеф на НАП Румен Спецов след разкритията на кандидат-депутата от БСП Георги Кадиев, че е продал своя фирма с неплатени данъци на „сламен“ човек.

„Към момента на излизането на Спецов от фирмата, тя не е имала никакви задължения. Не съм учуден от атаката срещу него, тъй като в НАП започна преориентиране на работата на агенцията. Направихме списъци на фирми, получили голям държавен ресурс, фирми с най-големи касови наличност, и започнахме проверки, вместо да преследваме фризьорски салони. Настъпват се много интереси и се проверяват фирми, които никога досега не са били проверявани“, разкри днес финансовият министър Асен Василев пред „Свободна Европа“.

Той увери, че проверката, „пусната“ спрямо Спецов преди назначението му, не е разкрила никакви проблеми. „Имам му пълно доверие. Ако се докаже, че е продал фирмата си със задължения, сигурно ще трябва да се разделим с него“, увери служебният министър. Той не можа да се ангажира с конкретни срокове за проверката на Спецов и не уточни органа, който ще я проведе.

Пада банковата тайна за всички митничари, като информация за проверката на Министерството на финансите ще бъде предоставена и от външни на страната регистри, разкри ресорният служебен министър Асен Василев. И обеща резултатите от въпросната проверка да бъдат готови преди предсрочните парламентарни избори.

„Ако има хора в каналите, ще бъдат хванати. Съмнявам се някой да иска да се качи на върха на агенцията, ако е правил такъв тип действия“, коментира Василев. Той очаква правилникът да бъде променен до дни.

НАП пък се е заела с темата за ценообразуването на горивата у нас. Василев разкри, че от „Лукойл“ в България не постъпвали никакви данъци и затова предстои да се направи пълна ревизия.

По повод отказа на УС на ББР да представи всички одити, министърът на финансите разясни, че вероятно предстоят санкции за членовете му.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране