02.09.2022 | 22:18
Тръмп: Байдън е луд и страда от късен стадий на деменция
Думите му са в отговор на речта на Джо Байдън, който заяви, че Тръмп е "заплаха за върховеноството на закона"

Бившият президент Доналд Тръмп обвини настоящия лидер на САЩ Джо Байдън, че страда от деменция. това стана след като Байдън определи протръмп течението в републиканската политика като “заплаха за демокрацията”, предаде БГНЕС, цитирайки “Вашингтон пост”.

В реч от Филаделфия, произнесена в праймтайма, късно в четвъртък Байдън заяви, че предстоящите междинни избори са битка за „душата на Америка“ и че Тръмп и движението „Да направим Америка отново велика“ (MAGA) са заплаха за върховенството на закона, глобалния авторитет и гражданските права на страната, предава nova.bg.

„Някой трябва да обясни на Джо Байдън, бавно, но страстно, че MAGA означава, толкова силно, колкото могат да бъдат само думите, MAKE AMERICA GREAT AGAIN! Ако той не иска да направи Америка отново велика, което чрез думи, действия и мисли не прави, то той със сигурност не трябва да представлява Съединените американски щати!“, написа Тръмп в Truth Social – платформата, която стартира, след като беше изгонен от Twitter.

По време на речта си Байдън обвини така наречените „MAGA републиканци“, че отказват да признаят свободни и честни избори, говорят за насилие в отговор на политическите политики, които не харесват, и работят за осуетяване на „волята на народа“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране