20.07.2024 | 10:34
Тръмп обещал на Зеленски край на войната в Украйна
За разговора потвърди и украинският президент

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп е разговарял по телефона с украинския държавен глава Володимир Зеленски. Това съобщи самият Тръмп в социалната мрежа “Трут Соушъл”.

Според Тръмп разговорът бил много добър. Той обяви, че ако стане президент, ще “донесе мир на света и край на войната, която струва толкова много животи“.

Не се уточнява как точно би се случило това. Тръмп се представя преговори между Русия и Украйна. “И двете страни ще могат да се съберат и да договорят споразумение, което да прекрати насилието и да проправи път към просперитет“, написа той.

Неведнъж в миналото Тръмп е демонстрирал симпатии към руския президент Владимир Путин. Освен това републиканецът твърди, че до война изобщо не би се стигнало, ако той беше президент тогава.

Че разговор е имало потвърди и Зеленски. Той обаче не спомена прекратяване на конфликта. Украинският президент заяви, че е поздравил Тръмп с номинацията му за президент и е осъдил опита за убийство срещу него от миналата седмица.

Пожелах му сила и пълна безопасност в бъдеще“, написа Зеленски и благодари за американската подкрепа за страната му.

Украинският президент отново подчерта, че преговори са невъзможни докато на тяхна територия има руски войски. В момента силите на Москва са окупирали около 20% от територията на Украйна. През изминалата нощ при поредна ракетна атака от руска страна бе ударена детска площадка в гр. Николаев. Загинаха трима души, сред които и едно дете.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране