18.07.2021 | 23:22
Трифонов избира между трима за премиер
Имената на Любомир Каримански, Иван Хиновски и Румен Чолаков се обсъждат в партия „Има такъв народ“

Любомир Каримански, Иван Хиновски и Румен Чолаков са кандидатите на Слави Трифонов за премиер, научи МИГNews.info. Имената се обсъждат в ръководството на партия „Има такъв народ“, след като кандидатурата на Николай Василев бе оттеглена заради силното обществено недоволство.

Кого ще избере първата политическа сила в новия парламент не е известно, както не се знае и кога ще бъде обявен новия проектокабинет. Със сигурност обаче „Има такъв народ“ няма да води консултации с „Демократична България“ и ИСМВ.

Любомир Каримански е бивш висш мениджър в „Инвестбанк“ на Петя Славова и в „Дбанк“ на близкия до ДПС бизнесмен Фуат Гювен. Иван Хиновски е енергиен експерт, който заемал високи позиции в държавната администрация. Румен Чолаов пък е юрист, който живее в Лондон и е известен с това, че е завършил в Кеймбирдж. Името му се спрягаше за премиер и след изборите на 4 април.

Самата идея, че с 65 депутати в 46-ия парламент може да се направи кабинет на малцинството, е безумна и показва пълно непознаване на българската политическа система и на елементарните парламентарни правила. „Има такъв народ“ отрежда на „партньорите“ си от „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ същата роля, каквато е „дадена“ и на БСП – да натискат копчето и да подкрепят Слави и хората, стоящи зад него – без реално да участват и да имат възможност да влияят върху политиката на правителството.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране