01.12.2021 | 13:28
Трус в ИТН! Филип Станев и Ивайло Вълчев напускат ръководството на партията на Слави
Сценаристите на Трифонов са се разделили на два лагера и има напрежение между тях

Филип Станев и Ивайло Вълчев ще се оттеглят от ръководството на „Има такъв народ“, съобщава вестник „Галерия“, позовавайки се на близки до телевизията и партията на Слави Трифонов.

Двамата бяха сред учредителите на формацията. Вълчев е заместник-председател заедно с Тошко Йорданов. Филип Станев е в Изпълнителната комисия, в която влизат още 5 сценаристи и главният секретар Виктория Василева.

Станев и Вълчев изненадаха дори съпартийците си преди 2 седмици. Тогава ЦИК обяви окончателно избраните за народни представители. В същия ден двамата сценаристи писмено се отказаха от местата си в 47-ото народно събрание. Нито един от тях не обясни защо. Всъщност двамата са имали разговор със Слави Трифонов, който им позволил да се оттеглят от парламента, от който бяха част за два кратки мандата.

Филип Станев и Ивайло Вълчев ще напуснат и партийните си постове до Нова година. Не се знае дали ще останат редови членове на „Има такъв народ“. Иво Сиромахов например никога не стана член на партията и не се кандидатира за народен представител.

Ходът с отказа на дългогодишните сценаристи на Слави от парламента не е случаен. За никого от екипа на Трифонов не е тайна, че сценаристите са се разделили на два лагера и има напрежение между тях. В единия е Тошко Йорданов, който коли и беси в „Има такъв народ“, за което е упълномощен от председателя Слави Трифонов. В неговия лагер е и младата надежда на партията и телевизията на Дългия Станислав Балабанов. Балабанов е пръв заместник на ментора си и в публицистичното предаване „Студио Хъ“.

В другия лагер са отказалите се от местата си в парламента Филип Станев, Ивайло Вълчев, Драгомир Петров, Ивайло Стоянов и Александър Вълчев. Последните трима бяха депутати в 45-ото народно събрание, но за последните два предсрочни вота дори не бяха сред кандидатите. Така от двата лагера в партията на Слави само хората около Тошко Йорданов ще останат в политиката.

За това, че нещо се случва във формацията на Трифонов след позорния срив на последните избори, говори и фактът, че от сайта на „Има такъв народ“ е свалена секцията с ръководството, видя репортер на „Галерия“. Само допреди две-три седмици тя беше достъпна. Иначе хората се призовават да станат членове и да даряват средства, но без да могат да прочетат кой е председател, заместник и член на Изпълнителната комисия. Предполага се, че секцията с ръководството ще стане достъпна отново, когато сценаристите в противниковия на Тошко Йорданов лагер напуснат.

В екипа на Трифонов отдавна се говори, че най-верните му хора не могат да се траят помежду си. Тошко и Балабанов си правели предаването без останалите, които пък си имат собствено, но помагат и на Иво Сиромахов, който е титулярен водещ на „Вечерното шоу на Слави Трифонов“. След пътищата на някогашния неразделим отбор в телевизията сега се разделят и тези в политиката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране