24.06.2015 | 0:06
Циганинът, пребил д-р Джонева, умря в затвора
Йордан Александров рак на белите дробове

35-годишният Йордан Александров, който на 13 март преби жестоко хасковския педиатър д-р Велислава Джонева, не дочака влизане в сила на присъдата си.

Мъжът е починал през уикенда в старозагорския затвор, докато чакаше гледането на делото му на втора инстанция. На първа Хасковският окръжен съд му даде 8,5 години лишаване от свобода. Веднага след това Александров е бил преведен в старозагорския затвор. В началото на миналата седмица оттам спешно уведомили хасковската прокуратура, че се налага промяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“ поради настъпили сериозни здравословни проблеми.

В задържания са открити множество метастази в белите дробове и от зандана предупредили, че нямат капацитета да окажат адекватна медицинска грижа. От друга страна, при наложена присъда мярката не може да бъде променяна. По време на интензивната преписка между ХОС и Апелативния в Пловдив осъденият умира.

В понеделник е било погребението му в родния квартал „Република“ в Хасково. Смъртта на Йордан разбуди съседите му на улица „Ястреб“ 18 в квартала. Според тях при арестуването му на 19 март Йордан е бил здрав като бик. „Умориха го в затвора. Така ще кажат – болест”, роптаеха съседи. Някои цигани надигаха заплашително глас за отмъщение, но местните тартори светкавично потушаваха всякакви искри.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране