22.02.2015 | 0:01
Цирк! Борисов сравни България с крастава жаба
Според завършилия Академията на МВР ББ политическите му опоненти "нямат минимална финансова компетентност"

Премиерът втори мандат Бойко Борисов сравни България с крастава жаба в изява пред журналисти и публика, събрани за инспекцията му на магистрала „Струма“ и за откриването на Шестия зимен университет на младежката структура на ГЕРБ в Сандански.

Говорейки за енергетиката ни и колапса, в който е изпаднала, Борисов заяви: „Ако една крастава жаба я сложиш в тенджера с вода и я поставиш на един котлон, на който бавно повишаваш температурата, тя ще кряка и най-накрая ще умре, без да разбере“.

Според него България и най-вече енергетиката ни се намирали в такова състояние. „Бавно, години наред, систематично се източва и унищожава паралелно с това, но този разговор не е удобен, а изгодно една партия като политическа партия ГЕРБ да й го сложиш този проблем и да кажеш, че те са виновни“, каза още Борисов и обясни, че нямало как да купуваш скъп ток, а да го продаваш евтино, както правела в момента Националната електрическа компания.

„Държавата е като врящата на бавен огън крастава жаба, бавно се унищожава – заяви Борисов. – Така и България изкупува висок ток продава Марица 1 и 2, продава ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове на знайни и незнайни, но температурата се е повишила до максимум. Ще се стигне до там България да колабира, да не го осъзнава, а всъщност е мъртвец.”

След като се разходи по строящата се магистрала, Борисов обяви, че забавянето на ЛОТ 4 е „зверско“ и причината за това е в кабинета „Орешарски“. Предишните управляващи както са го заварили, така са го и оставили, заяви Борисов. Той каза още, че последните 1.5 км не могат да бъдат двулентов път, както бе предвидено, а трябва да бъде изграден четирилентов.

„Промяната се налага, тъй като при наличието на двулентов път, огромните задръствания по трасето ще продължат“, заяви премиерът и допълни, че в понеделник ще се проведе среща при финансовия министър Владислав Горанов между Агенция „Митници” и Агенция „Пътна инфраструктура” за уточняване и прехвърляне собствеността на трасето.

Регионалният министър Лиляна Павлова, която също инспектираше, обяви, че гръцката фирма, която до момента изграждаше обекта, продължава дейността си и официално продължава да е изпълнител, но от Министерство на регионалното развитие и благоустройството се насочило към българска фирма -доставчик на услуги и материали, благодарение на която работата процъфтявала и ЛОТ 4 щял да е готов на 1 август 2015 г. Павлова не спомена коя и чия е фирмата.

Премиерът коментира и темата за новия дълг в размер на 8 милиарда евро, планиран от кабинета от 2015 до 2017 г. Според завършилия Академията на МВР Борисов политическите му опоненти се противопоставяли на заема, защото „нямат минимална финансова компетентност“. Сред опонентите са бившият зам. финансов министър Георги Кадиев и бившия икономически министър и преподавател в УНСС Румен Гечев – и двамата от БСП.

„При предишното управление се извърши един метеж и ако не бъде стабилизирана България, ще падне нейният рейтинг“, заяви премиерът Бойко Борисов и обвини предишния премиер, че се опитва да унищожи постигнатите в първия кабинет „Борисов“ успехи.

Премиерът си пожела контрабандата да бъде сведена до нула. „Забранил съм всякакви волности. Брутално трябва да се спазват законите”, заяви премиерът. Лидерът на ГЕРБ увери, че до края на 2015 г. ще бъдат готови 13 големи обекта в страната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране