26.12.2022 | 13:32
Цирк! Зеленски назначи сексоложка за посланик в България
Олеся Илашчук няма никакъв опит в сферата на дипломацията

Украинският президент Володимир Зеленски назначи сексоложка без никакъв дипломатически опит за посланик в Република България, предаде украинското издание „Украинская правда“.

Олеся Илашчук ще замени на поста Виталий Москаленко. Олеся Илашчук няма опит нито в дипломацията, нито в публичната служба и досега е била специалист по сексология и скъпоценни бижута. Информацията, че новият посланик в България няма нищо общо с дипломатическата служба, беше потвърдена за изданието от няколко източника в дипломатическия корпус.

Указът за рокадата беше подписан от Зеленски на 23 декември. Биографията на новия посланик в България все още не е публично достояние, но тя разкри някои подробности в два профила във Фейсбук, които нямат официална отметка за верификация, но съдържат лични снимки и друга информация на Олеся Илашчук.

Един от тях не е актуализиран от дълго време; в него Илашчук се представя като специалист по обработката на скъпоценни камъни. В профила се посочва, че тя е възпитаник на Висшия съвет на диамантите в Антверпен, реномирана организация, която не е университет или образователен център, но предоставя определени образователни услуги.

В друг актуализиран наскоро профил, същото лице е представено като „клиничен психолог, семеен терапевт, гещалт терапевт, сексолог-консултант“. Бъдещият представител на Украйна в страна-членка на ЕС и НАТО доскоро се е занимавал с въпроси на гещалт лечението в психологията и сексологията. В неделя вечерта този профил беше блокиран.

Политическите назначения на поста посланик на лица извън МВнР не са изключителни; подобни решения се практикуваха при много президенти, което често предизвикваше критики. Назначенията без никакъв опит в международната сфера обаче са наистина редки. Освен това без по-подробна информация за биографията на новия посланик е трудно да се разбере дали тя има някаква връзка с България.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Курва Мръсна

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране