06.08.2021 | 0:11
ЦСКА разби Осиек
„Червените” показаха впечатляваща продукция и разбиха с 4:2 своя противник на националния стадион „Васил Левски”

ЦСКА постигна изразителна победа над хърватския Осиек в първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. „Червените” показаха впечатляваща продукция и разбиха с 4:2 своя противник на националния стадион „Васил Левски”.

В края на първата част се заформи истинско голово шоу. ЦСКА поведе с попадение на Мазику, а след това увеличи преднината си на 2:0 след хубав гол на Греъм Кери в 39-ата минута. Турицов бе изведен отдясно и центрира почти от аутлинията към ирландеца, който с глава реализира. В следващата атака гостите от Осиек стигнаха до корнер след много добра проява на Бусато под рамката. След последвалото центриране обаче, Турицов имаше нещастието да насочи топката в собствената си мрежа.

Това никак не сломи „червените”, които отговориха подобаващо. Само минута след инкасираното попадение, ЦСКА възстанови преднината си от два гола. Този път Йомов проби отдясно и асистира на връхлитащия Кайседо, който също с глава остави безпомощен противниковия страж.

Първата интересна ситуация през втората част дойде пред вратата на ЦСКА. След дълго диагонално подаване към Иван Фиолич, футболистът на Осиек успя да стреля с глава, но Бусато внимаваше и улови без особени проблеми.

В 57-ата минута, след продължителна атака отляво, Греъм Кери центрира много добре в наказателното поле, където Кайседо успя да играе с топката, но не и да я насочи в рамките на вратата. Всичко в мача бе решено в 74-ата минута, когато Георги Йомов реализира за 4:1 в полза на „червените”. Попадението обаче бе изцяло изработено от Жорди Кайседо, който направи феноменален пробив от собствената си половина и намери Йомов в наказателното поле, който просто трябваше да насочи коженото кълбо в мрежата.

За голямо съжаление на „червените” фенове в продължението на срещата домакините допуснаха нелепо попадение, само за да вдъхнат надежда на гостите за реванша. След центриране в наказателното поле, Бусато излезе неразчетено, напускайки голлинията си, а резервата Топжагич успя да се справи с Вальо Антов и да стреля точно.

Все пак последният шанс в мача отново бе за ЦСКА. Минута след втория гол на Осиек, Кери имаше отлична възможност да увеличи актива на „червените”, но късметът не бе с него и той нацели гредата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране