23.06.2022 | 12:07
ЦСКА с нов стадион през 2025 г.
Гриша Ганчев ще изхарчи 80-90 милиона лева

Новият стадион на ЦСКА ще бъде готов за началото на сезон 2025/26. Проектът е поверен на международния оператор „Sportfive“. Строителството ще се осъществи в съществуващата чашка на „Армията“ и целта е новото съоръжение да се впише в парковата среда. Капацитетът ще е 18 хиляди зрители. За тази цел ще бъде премахната пистата, като феновете ще са по-близо до терена.

„Надяваме се и националният отбор да играе на нашия стадион, разчитаме да има и концерти на международни и местни звезди. 10 000 кв. м ще бъдат върнати на парка. Целият стадион ще бъде с покрив. Ще има подземни гаражи, а ако има нужда от външен паркинг, той ще бъде екологично ориентиран. Стадионът е не само за футбол, но и за други неща – като концерти, конференции. Стадион за футбол се използва по-малко от 30 дни. Въпросът е какво да правим в останалите 330 дни“, заяви Щефан Хилер от компанията, която ще менажира този проект от началото на строежа за срок от 30 години.

На 1 юли започват проучванията и подготовката на документацията, а разрушаването на стария стадион трябва да започне на 1 април 2023 г.

„Инвестицията е 80-90 милиона лева и е осигурена от собствениците на клуба. Надяваме се държавата да е зад нас, както досега. Финансирането е отделно от клуба. Футболният клуб няма да бъде обременен с този проект“, заяви адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране