23.02.2023 | 11:05
Цв. Цв. ще съветва Кирил Петков и Асен Василев, дава хора за листите
Негови представители ще влязат в два региона като кандидати от гражданската квота

Бившият втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов ще съветва лидерите на Промяната – Кирил Петков и Асен Василев за предстоящите предсрочни парламентарни избори. На този етап няма да има официална подкрепа от партията му към ПП и ДБ, но се очаква негови представители да влязат в един или два региона – като представители от гражданската квота, пише 24 часа.

Освен това хора на Цветан Цветанов ще подкрепят ПП-ДБ в секционните комисии.

Според изданието бившата дясна ръка на Бойко Борисов ще си партнира с ПП и ДБ по-сериозно по време на местните избори, тъй като добре познава регионите и политическата специфика по общини.

Самият той в едно от последните си публични изказвания определи съставянето на коалицията между Промяната и Демократична България като „лъч надежда“.

Дълги години на Цветан Цветанов се носеше слава на ненадминат партиен строител и се смяташе, че оттеглянето му ще срине ГЕРБ, но това се оказа мит. След напускането му той основа своя партия, която обаче трудно събираше дори 1 процент, независимо от партньорите и конфигурацията, в която се явява.

Цветанов афишира си партията като „Републиканци за България“, но цялата му идеология е либерална и много близка до тази на Демократите в САЩ, коментират анализатори.

Днес или утре се очаква отговор и на друга голяма интрига, свързана с листите на ПП-ДБ – дали бившият началник на кабинета на Кирил Петков като премиер и негов най-близък сътрудник ще влезе в листите.

Очакваше се тя да заеме второто място в 24 МИР София, където водач е Христо Иванов. Симпатизанти на ДБ обаче били категорично против. Според тях присъствието на Лена Бориславова щяло да измести фокуса на кампанията и през цялото време да се говори „за някакви си парапети“.

Същевременно името на Бориславова създава напрежение и вътре в самата ПП, тъй като работливата юристка все повече участвала във вземането на важни решения на ръководството.

След падането от власт на кабинета “Петков” отличничката от “Харвард” се отдръпна от светлината на прожекторите, но продължи да е активна в партията. На изборите миналия октомври не беше кандидат за депутат, но сега част от ръководството я вижда на политическата сцена.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране