06.09.2021 | 8:35
Цвета Караянчева счупи крачкомера и мислометъра
Здрав дух в здрава кърджалийка

ХЕРОДОТ-КОМ-ЕМИНЕ

Бившата председателка на Народното събрание Цвета Караянчева си сложила на телефона две нови приложения – крачкомер, който да ѝ води статистика колко се движи дневно, както и устройство, което мери интензитета на мисловната дейност и естествения интелект.
Откак служебните задължения на Караянчева намалели, тя не се спряла да ходи пеша и да мисли – показаха данни, хакнати от телефона ѝ.

Караянчева обиколила Рило-родопския масив, Странджа-Сакар, Стара планина, ехо-ехо, нашир и надлъж. Заякнала в бедрата, прасците и мозъка, чувствала се като млада антилопа с глава на Касандра. Толкоз повече, че походите на Караянчева били винаги в приятна компания и добро настроение. По време на излетите в планините и долините Караянчева имала дълги часове за веселие и размисъл, и всички се удивлявали на това колко е умна и чиста в сърцето си тази жена.

Някои от „походните си мисли“ Цвета споделила със своя приятелка, която се заклела, че всичко си остава между тях си, както само клюкарките могат да се кълнат, внушавайки пълна дискретност.
„Има комплексари, които не знаят какво да правят със свободното си време и свободните пари – анализирала Караянчева по време на един от най-дългите си походи. – И на тия комплексари, като им отслабнат политическите позиции, само се чудят къде да си изхарчат откраднатото и на каква нова схема да се закачат. А то откраднатите пари не са сладки, това е загуба на емоция, тук в природата тия неща човек ги разбира по-ясно, с чистия въздух идат и чистите мисли. Гледам ги някои колеги, много се вживяват в ролята си на политици и далаверисти! Те вече не могат да мислят за друго, те са чужди на всякакви прости човешки удоволствия. Като има за крадене – давай да крадем, като няма за крадене – ау, трагедия, какво ще правим, защо така! Ами щото днеска има, утре няма, това са нормални неща. А много ли е умно да си блъскаш главата по цял ден как да се натаманиш в новата ситуация, че пак да се краде! И такива хора се имат за много умни, наричат другите прости, а според мен тяхното е масово унищожение и геноцид на мозъчни клетки. Може и да съм старомодна. Може да не съм най-голямата мислителка, но така си разсъждавам от свое име и ще те помоля да си остане между нас!“, помолила Цвета своята приятелка, знаейки че въпросната по-лесно ще задържи капка живак на върха на игла, отколкото да запази някоя тайна за себе си.
***
Цвета направила толкова много крачки пеша, навъртяла толкова терабайти мисъл, че приложенията с крачкомера и мислометъра направо изпържили телефона ѝ, за което също помолила да не се разправя наляво-надясно.

В някой от следващите дни Цвета ще ходи пеша по жарава, взимайки участие в нестинарските празници из Странджа.

Източник: Сега

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране