05.10.2022 | 22:17
Цветан Василев: Победата на ГЕРБ е пирова. Борисов не само няма да се върне на бял кон, а дори ще катастрофира
До 30 ноември ще се разбере истината за КТБ, предстоят изненади

Гласовете за ГЕРБ са от тези, които са зависими от ГЕРБ. Неговото желание да се върне на бял кон едва ли ще се случи, защото това, което му се предлага е с ДПС и с готовия на всичко Стефан Янев, както и вероятно с „Възраждане“, с които той не би посмял да влиза официално в коалиция. А той владее идеално задкулисните схеми, употребил е РЗС и други партии. Това каза бившият шеф на КТБ Цветан Василев в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

Видно е, че Борисов и неговата партия ГЕРБ са останали в сериозна изолация – както вътрешна, така и външна. Видни са и неистовите му усилия да убеди по един или друг начин, а той умее, да влязат в коалиция тези, с които най-много му се желае, а именно „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“. Тези, които всъщност събори и целеше да се върне на тяхното място. Очевидно българският народ си е направил изводите и не позволява на Борисов да му се даде това доверие, което самият той очаква. Така или иначе гласовете за ГЕРБ за от онези, които зависят от ГЕРБ и най-вече огромната инфраструктура от корупционни методи, свързани най-вече са общините, които от години се владеят от ГЕРБ“, отбеляза той.

„Така че желанието на Бойко Борисов да се върне на бял кон не само няма да се случи, а вероятно дори ще катастрофира. Защото досега това, което му се предлага, е коалиция с ДПС, с готовия очевидно на всичко Стефан Янев и „Възраждане“, с които обаче той по някакъв начин не би посмял да влиза в някаква официална коалиция. Що се отнася до задкулисни методи, Борисов ги владее перфектно. Не виждам особен повод за оптимизъм при тази пирова победа на ГЕРБ“, добави Василев.

„По отношение на казуса с КТБ свежият повей идва отвън. Най-напред решението на Европейския съд за правата на човека, колкото и да се подценява в България, на практика е страшна присъда. На практика Съдът в Страсбург директно назовава България като неправова държава, в която сакралните права на справедлив съдебен процес и на собственост са нарушени“, коментира още банкерът.

„Моят оптимизъм идва оттам, че ние сме събрали много сериозен екип от външни и вътрешни адвокати, които в момента работят по стратегията от искове срещу държавата. Естествено, ще има и изненади. Подготвени и решени сме да покажем на държавата, че след като тя нарушава основни принципи на правото, тя ще бъде осъдена и ще плаща“, закани се той, но отказа да коментира точно за какви изненади говори.

„Съвсем скоро ще се разбере. 30 ноември е датата, когато изтича срокът, в който да влезе в сила решението на ЕСПЧ. Тогава ще се разбере дали говоря сериозно, или по-скоро емоционално“, добави Василев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране