30.03.2015 | 8:22
Цветан Василев разкрива корупция по високите етажи на властта
Когато мълчиш, те демонизират, заяви журналистът Явор Дачков

Директни обвинения за корупция и достатъчно информация по задкулисните сделки по високите етажи на властта има в интервюто на Цветан Василев, което беше публикувано вчера. Това заяви пред TV7 журналистът Явор Дачков, който разговаря в Белград с банкера около час и половина.

Цветан Василев наруши мълчанието си след поредната порция“ законадателни промени, които се очаква да внесат още тази седмица от ГЕРБ. Целта е преразглеждане на продажбата на „Виваком“ военните заводи „Дунарит“ и „Авионамис“, на мултиплексите НУРТС и „Фърст диджитал“ и на агенция „Гарб“. Той разкри и обвързаността на големи български медии с властта.

По думите на Дачков, когато в България мълчиш, те демонизират, както направи Делян Пеевски със своите медии през последните месеци. Цветан Василев закъсня с отговора, трябваше да го даде преди няколко месеца, допълни журналистът.

Той настоя председателят на временната анкетна комисия за разкриване източването на КТБ Десислава Атанасова да намери начин да изслуша Цветан Василев. Банкерът не може да напуска Белград, но има достатъчно технически начини да се направи връзка с него. Неговият адвокат Константин Симеонов вече е депозирал молба за изслушване в Народното събрание. Адвокат Симеонов окачестви като странен факта, че така нареченото извънредно законодателство е гласувано от всички депутати в парламента с изключение на Атака. Според него това говори за странна зависимост.

Думите на Василев и документите, с които разполага, са неговото най-голямо оръжие в момента. Той премълча част от нещата, тъй като това е война и всеки има право на стратегия, допълни Дачков.

Ако държавата е имала намерение да опазва активи в КТБ, е имала възможност да го направи преди време и то в пъти по-евтино, отколкото е сега, категоричен е финансовият журналист Мирослав Иванов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране