11.06.2015 | 10:21
Цветанов защити Пеевски от Борисов
Подсъдимият зам.-шеф на ГЕРБ смята, че движението решава медийният бос ще бъде депутат

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов се разграничи от лидера си и министър-председател Бойко Борисов за ролята на депутата от ДПС Делян Пеевски в парламентарната група на движението.

В интервю за БНТ Цветанов беше помолен да коментиран думите на Борисов, че ДПС “ще стане приемливо за разговори, когато се отърве от Делян Пеевски”. Според Борисов дотогава е достатъчно да им кажеш “Добър ден”, за да си навлечеш пасиви.

Цветанов обаче отговори с реторичен въпрос: “Всяка партия излъчва своите кандидати за депутати, с какво може ГЕРБ да въздейства на избирателите, за да отстранят този депутат?”. И продължи: “Целта ни е да провеждаме реални политики и да разширяваме търсенето на подкрепа за следващите избори, а не конфронтацията или насочването към един човек, който да атакуваш персонално.”

На няколко пъти Цветанов подчерта, че се среща с ръководителите на всички парламентарни групи като от опозицията изброи БСП, ДПС и БДЦ, но пропусна “Атака”, и допълни, че такъв е и европейският модел на диалогичност.

Запитан дали ГЕРБ ще подкрепи промените в здравеопазването и в съдебната система, подготвени от министрите – реформатори, Цветанов отговори, че здравният министър Петър Москов ще получи парламентарна подкрепа идния вторник, когато парламентът ще заседава по темата.

За съдебната реформа коментира, че инициативите на министър Христо Иванов са подкрепени от всички министри и премиера Борисов. “Премиерът иска да създаде дебат преди внасянето, а и ние като парламентарна група искаме дебат върху всички въпроси, поставяни от обществото, за да е по-устойчиво законодателството”, поясни Цветанов.

Той изрази убеденост, че кандидатът на ГЕРБ за управител на БНБ Димитър Радев ще получи широка подкрепа и отхвърли съмненията, че активността на “Движение България на гражданите” и на Патриотичния фронт да номинират свои кандидати за поста разколебава единството на коалицията.

Цветанов съобщи, че е подготвил 40 страници писмени отговори на въпросите, които Патриотичният фронт постави. По повод напрежението в Гърмен той съобщи, че през 2012 г. Дирекцията за национален строителен контрол е издала 124 акта за премахване на незаконни постройки там. Те са били отменени от Министерството на инвестиционното проектиране, създадено в кабинета “Орешарски”, и това е станало малко след частичните местни избори в общината. Затова Цветанов изказа подозрение, че става дума за предизборно споразумение между политическите сили.

1 коментар

  1. Мария каза:

    Храни куче да те лае…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране