26.05.2015 | 18:43
Турски духовник: Ако мастурбирате, в задгробния живот ръцете ви ще забременеят
"Позволени ли са абортите в отвъдното", осмиват го в Туитър

Турски тв проповедник предупреди мъжете мюсюлмани да внимават и да се въздържат от мастурбация – защото това може да забремени ръцете им в задгробния живот. Мючахид Чихад Хан направи изявлението след като по телефона му в студиото на турската Тв 2000 се обади мъж, който сподели, че „мастурбира, въпреки че е женен и дори по време на умра (поклонение в Мека, което може да се извършва по всяко време на годината)“, съобщава „Хъфингтън пост“.

Чувайки признанието на мъжа, Хан обяви, че мастурбацията е забранена в исляма и продължи: „Нещо повече в една от Хадисите се казва, че тези, които имат сексуално взаимодействие с ръцете си, ще видят, че те са забременели в задгробния живот“.

Хан има близо 12 500 последователи в Туитър. В социалните мрежи проповедникът беше подложен на голямо осмиване. В един от коментарите на неговите тълкувания даже се пита: „Дали има гинеколози за ръце в задгробния живот? Разрешен ли е абортът там?“

Мастурбацията е противоречива тема в исляма, тъй като Коранът не я споменава, като оставя мюсюлманските духовници да правят сами тълкувания. Има и известен брой правила, известни като харам, т.е. забрани, които осъждат самозадоволяването. По-често обаче то попада в категорията „макрух“ (нехаресвани действия). Някои интерпретации даже позволяват мастурбация при определени обстоятелства.

Преди около месец ирански ислямски духовник пък обяви, че земетресенията се причиняват заради неверните жени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране