21.04.2022 | 12:36
Турция: Държави от НАТО искат войната в Украйна да продължи
По този начин членовете на алианса възнамеряват да постигнат по-голяма изолация на Русия
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу твърди, че някои държави членки на НАТО искат войната в Украйна да продължи. Дипломатът смята, че по този начин членовете на алианса възнамеряват да постигнат по-голяма изолация на Русия. Това съобщава Hurriyet.

Според шефа на външнополитическия отдел турските власти не смятали, че войната ще продължи толкова дълго след мирните преговори в Истанбул, които се проведоха на 29 март.

„Но след срещата на външните министри на алианса, впечатлението беше, че… има  държави членки на НАТО, които искат войната да продължи… Нека войната продължава, а Русия отслабва“, казва министърът.

Чавушоглу коментира и възможността за среща между Владимир Путин и Володомир Зеленски. Според него разговорите между президентите в Турция все още са възможни: „По принцип и двамата говорят положително за срещата при подходящи условията“.

Припомняме, че по-рано той каза, че Турция не налага санкции срещу Русия, защото иска да остане дипломатическа столица, която може да служи като посредник и за двете страни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране