22.11.2021 | 18:57
Турция поздрави Румен Радев за победата
Съседката ни изрази увереност за продължаване на ползотворния и съдържателен диалог с България
Мевлют Чавушоглу

Министърът на външните работи Светлан Стоев проведе днес телефонен разговор с турския си колега Мевлют Чавушоглу по инициатива на турската страна, съобщиха от МВнР. В разговорът им няма и следа от напрежението, което цареше в последните дни между двете страни.

Министърът на външните работи на Република Турция отправи поздравления към новоизбрания президент на Република България Румен Радев и изрази надежда за скорошно формиране на редовно правителство у нас. Турската страна изрази увереност за продължаване на ползотворния и съдържателен диалог с Република България на двустранно и многостранно ниво. Предложено бе двамата министри да проведат двустранни срещи на предстоящите международни форуми на равнище министри на външните работи по линия на ОССЕ и НАТО.

Министър Светлан Стоев благодари и пое ангажимент да предаде на новоизбрания президент отправените поздравления от турската страна. Той изрази увереност, че двустранните отношения с Република Турция ще продължат да се развиват в традиционния дух на приятелство, добросъседство и взаимно уважение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране