21.04.2016 | 14:21
Турция разстрелва жени и деца, преминаващи границата
Осем сирийци, главно жени и деца, са били убити от турските граничари, докато се опитвали да напуснат своята разкъсвана от война родина

Турската погранична войска продължава да стреля по сирийските жени и деца, които се опитват да избягат от въоръжения конфликт в собствената си страна, докато пресичат сирийско-турската граница, съобщи британският вестник „Таймс“.

Осем сирийци, главно жени и деца, са били убити от турските граничари, докато се опитвали да напуснат своята разкъсвана от война родина. Групата се опитала да пресече границата с Турция през използван от контрабандисти планински път в западния край на границата, но турските войски им дали решителен отпор, стреляйки по тях с бойни патрони“, информира изданието.

Те убиват невъоръжени хора. Сред пострадалите имаше едно малко момиче с огнестрелна рана, но ние не можехме да направим нищо за нея. Възрастните, които я придружавали, бяха изчезнали. Вероятно също са убити“, заяви адвокатът от Алепо Абдмунем Кашкаш, който успял да пресече границата невредим.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране