16.08.2022 | 16:46
Удо Ланге e умрял от отравяне с хлороформ
Съдът решава дали да остави в ареста обвиненият за убийството на швейцарския бизнесмен

Интоксикация с хлороформ е причинила смъртта на швейцарския бизнесмен Удо Ланге, който беше открит мъртъв в дома си в луксозния комплекс „Делта хил“ на 11 август. Това е установила експертиза, която беше съобщена от прокуратурата в Окръжния съд в Перник, който решава дали да остави за постоянно в ареста обвиняемия за убийството, предаде БНТ.

Прокурор Аделина Алексиева обясни, че при претърсване в дома на обвиняемия Борислав Панев са открити патрони, за които нямал разрешително. Все още обаче не е привлечен към наказателна отговорност за тях. Според държавното обвинение, ако бъде пуснат, Панев може да повлияе на свидетели и дори да попречи да се установи евентуален негов съучастник.

Защитата на обвиняемия твърди, че по ръцете на съпругата на убития Елизабет е имало златни частици, каквито имало и по тялото и ризата на Удо Ланге, и намекна, че те са от шилото, с което Удо е прободен.

Трупът на Ланге бе намерен в гараж в дома му в комплекса в четвъртък вечерта. Първоначално не бяха открити следи от насилие, но в последствие и след аутопсията, лично вътрешният министър Иван Демерджиев обяви, че става дума за замаскирано убийство. Той разказа версията, че тялото е местено и дори преобличано. Последваха няколко разминавания между МВР и прокуратурата покрай разследването на случая.

Версията за причината за смъртта се промени в хода на разследването. Първоначално се твърдеше, че швейцарецът е умрял от огнестрелна рана в областта на белия дроб. После версията стана, че той е прободен с шило. Имаме данни за конкретно използвано оръжие, но дали то е способно да причини такива наранявания ще кажат експертите“, съобщиха от Окръжна прокуратура-Перник и ОД на МВР-Перник само преди ден. Aрестуваният е работел в хлебопекарната на Ланге и неговата съпруга в „Делта Хил“. Той е бил в близки лични отношения със съпругата на убития.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране