31.10.2022 | 11:40
УЕФА глоби само с 15 бона Македония за освиркването на българския химн
Обидните скандирания пък не спряха през всичките 90 минути от публиката в Скопие

Общо 14 500 евро финансова глоба наложи Дисциплинарната комисия на УЕФА на футболната федерация на Република Северна Македония за инцидентите по време на мача с България от турнира Лига на нациите.

Срещата завърши с българска победа с 1:0 благодарение на точния изстрел на капитана Кирил Десподов. Преди и по време на двубоя обаче обстановката беше крайно далече от спортсменската, каквато подхожда на футболен мач между съседни страни.

Всичко започна с масово и грозно освиркване на българския химн, а след това към терена летяха и предмети. Обидните скандирания пък не спряха през всичките 90 минути от публиката в Скопие към българския отбор.

Европейската футболна централа наложи глоба от 10 хиляди евро за неуважителното освиркване на Мила Родино, а също така добави и 4500 евро финансова санкция за хвърлени предмети по пистата и терена. Първото наказание е според член 16(2), буква G, а второто от същия член и алинея на Дисциплиналния правилник, но буква В.

Защитникът на Република Северна Македония Тодор Тодоровски, който беше отстранен с червен картон, е наказан с лишаване от права за един мач заради сериозна опасна игра.

УЕФА наказва с предупреждение и БФС заради поведението на българския отбор на терена, явно визирайки разправиите между играчите в края на срещата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране