30.01.2023 | 20:00
Украинци продават дарените генератори чрез OLX!
Българите, които дариха генераторите в Украйна, даже станаха обект на обстрел, а водачът на групата Саша Андреев почина от раните си

На скандален случай се натъкнаха българи в сайта за онлайн продажби OLX. Там украинец продава чисто нов бензинов генератор. Те твърдят, че е от даренията от България. Продава се срещу 20 000 гривни или 984 лева. Ето я обявата:

„Продам генератор бензиновий DAEWOO gd3500 2,6-2,8 кВт. Новий, у використанні не був. Купувався в Болгарії. Самовивіз.“

Тя върви със снимки на генератора, на една от които е и фактурата за машината, от която се вижда, че е купена от магазин „Практикер“-Русе на 6 ноември 2022 година.

Ето я самата обява

Кампания за събиране на средства за купуване на дизелови и бензинови генератори за населението на Украйна, което студува без ток и отопление след постоянните руски ракетни удари по територията се провеждат от няколко организации. На бившия депутат от ДБ Манол Пейков в Пловдив, на Ангел Пилев, пастор на Християнска църква Сион , който наскоро публикува във фейсбук снимки от доставката на генератори в Украйна и на организатора на кампанията „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков. Той и хората му станаха наскоро обект на обстрел, докато караха генераторите в Украйна. От обстрела бе ранен и по-късно почина от раните си от шрапнели водачът на групата Саша Андреев.

Отношението на украинците, които продават даренията на българските си събратя, заради което организаторите рискуват живота си, е меко казано скандално, твърдят читатели. Ето и гаранционната карта. Ако действително става дума за нечисто дело от страна на украинец, получил помощ от България, нека дарителят алармира. Лесно може да се докаже кой е купил този генератор от Русе. Възможно е това да е украински гражданин, за когото необходимостта да е отпаднала.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране