31.07.2021 | 11:24
„Умрялата“ лисица ДПС и планът „Пеевски“. Кой ще яде риба и кой – дървото
Движението разгръща опитите да разцепи бъдещето управление още в процеса на неговото формиране

Ръководството на ДПС разгръща опитите да разцепи бъдещето управление още в процеса на неговото формиране. Трябва да се вбие клин между „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изпави се БГ. Ние идваме“ на всяка цена и с всички средства. Основната цел на тази мръсна война е да бъде запазен на поста главен прокурор Иван Гешев, което пък ще гарантира предпазването на двореца на Ахмед Доган в Росенец, както и недопускане да се разследва сделката по придобиването на ТЕЦ „Варна“ от почетния председател на ДПС.

Втората цел, но също толкова важна, е да се парират проверките на мрежата от зависимости между Пеевски и други бизнес и политически кръгове след обявените от САЩ санкции по закона „Магнитски“.

ДПС-босовете атакуваха шумно и брутално задкулисието, което било оглавявано от бизнесмена и издател Иво Прокопиев. Изброиха цял списък с министри от трите кабинета на Борисов, които били представители на този клуб в сянка. „Демократична България“ бе посочена като проект и трамплин кръгът „Прокопиев“ да влезе в бъдещата власт.

Не е нужно човек да е адвокат на Иво Прокопиев и съпругата му Галя, за да се сети, че години наред медийната империя на Пеевски и армиято от фирми, свързани с него и майка му процъвтяваха под „чадъра“ на властта, също и на прокуратурата и службите. Срещу Прокопиев и журналисти от медиите му се водиха и се водят още дела с абсурдни понякога обвинения.

ДПС се опитва да промени общественото мнение, което от години е свидетел на бруталното крадене и измами на модела #Кой, чието лице продължава да бъде Пеевски. Лидерите на движението и до днес мълчат по темата за докладите на турските служби, които документираха контрабандата на цигари от „Булгартабак“ и финансирането на терористични структури, споменавайки директно името на Пеевски.

Движението мълчи и за фалирането на „Булгартабак“ и негови дъщерни фирми, което доведе до убийството на основен поминък на немалка част от електората и привържениците на ДПС. Въпреки приватизационния договор и поетите задължения.

За фалирането на КТБ и заграбването на апетитните активи на банката е споменавано стотици пъти, но ДПС пасува.

Ако са ви спипали в мошеничество и кражба и дори има доказателства за това, не бързайте да се притеснявате. Обмислете ситуацията и контраатакувайте, като обвините отсрещната страна в недоброжелателност, а след това я обвинете в това, в което са уличили вас. Това е отбелязъл още Папирий Фабиан, живял по времето на Тиберий и Калигула. Нищо не се е променило до днес.

ДПС чрез Пеевски притежава стари връзки с Държавна сигурност и нови с високопоставени служители в МВР и тайните служби, за прокуратурата да не говорим. Затова „мръсните“ техники са част от политическия им арсенал за война с противниците и изтъкване на лични заслуги. Всичко това чрез невероятна демагогия.

Хаосът е благодатна среда за движението и неговия гуру Пеевски, достоен ученик на Доган.

Едни ще купят, други ще приласкаят с обещания за „вечна дружба“, а трети ще нападат яростно и с всички оръжия на задкулисието.

Кръгът, известен като „Капитал“ със сигурност не е съставен от ангели и девици. Но в момента е целта, която трябва да отвлече вниманието от съучастието на кръгове от ДПС в мафиотските управления на Борисов. Няма да изброяват министри, зам.-министри, шефове на фондове и агенции – в ДПС ги знаят най-добре. Без електората, естествено. Българските турци са използвани само за дежурната заплаха и извиване на ръце – заплаха за етническия мир.

Тази кампания ще се изостря, ще става още по-шумна и агресивна.

Народното творчество дава чудесен пример как „умрялата“ лисица открадва всичката риба на доверчивия старец, който си мислел, че ще направи топло кожухче на бабата. Продължението ала ДПС би било, ако дядото спипа крадлата, тя да го обвини, че е бракониер, черноборсаджия и гаден враг на животните. Ще му вземе всичко, а прокуратурата ще му повдигне обвинение и ще го арестува. После историята ще влезе в доклад за борбата с корупцията.

Върхушката на ДПС обаче трябва да е наясно, че има доста по-хитри лисици от тях, които вече са взели мярката на техните Пеевски и Доган. Това означава, че едва ли ще имат възможност да харчат милионите, които си мислят, че са скрили така, че никой не може да ги открие. Янките доста се забавляват с подобни екземпляри. Руската мечка също си пада по такива тарикати.

Емил Азар

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране