05.10.2022 | 11:14
Усилията на Плевнелиев и Соломон Паси ще са напразни, задават се нови избори
„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ били подозрителни към оферта на Бойко Борисов

Каквито и усилия на правят за съставянето на правителство Росен Плевнелиев и Соломон Паси, те ще останат напразни. Политическите елити са с нагласа да се върви към нови избори. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ политологът Стойчо Стойчев.

Той определи идеята на Бойко Борисов за обединение на партиите в стремежа за излизане от кризата като почти обречена кауза и уточни, че ако „Има такъв народ“ бе прескочила 4-процентната бариера, ситуацията щеше да е различна.

Колегата му Петър Чолаков обаче намекна, че подценяването на заплахата „Възраждане“ може да утежни положението, ако се стигне пак до предсрочни избори.

„Каквото и да стане – тази партия печели. Ако няма редовно правителство, Костадинов спокойно може да каже „Ето, те нищо смислено не направиха“. Ако се разберат – работи неговата теза, че те и без това си работят заедно“, коментира политологът.

Той обаче определи предложението на Бойко Борисов за разговори между всички партии като най-правилния ход.

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ подхождат с голяма подозрителност към тази оферта. Ясно е, че Борисов винаги ще има влияние в ГЕРБ. Ясно е, че Костов има влияние в ДБ. Ясно е, че Доган има влияние в ДПС. Ако загърбим тази предварителна свръхподозрителност смятам, че офертата е откровена“, каза Стойчо Стойчев.

„Каква роля биха играли „Български възход“? През последните два месеца служебното правителство на президента Радев дали волно или неволно работи в синхрон с ГЕРБ, за да чегъртат предишното редовно управление. „Български възход“, ако не са близки на държавният глава, то не са му чужди“, заяви Чолаков.

„Някои виждат дори инструмент на президентската институция вътре в парламента. От този гледна точка, които Стефан Янев направи, че би влязъл в коалиция с всички, може да се каже, че няма изолация на президента, а че работят с ГЕРБ“, каза още той.

3 коментара

  1. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    Два педала,двама весели другари,ГОРЧИВО,ГОРЧИВО…И лесбийката и синоппич,пардон,синоптичката ще са доволни от чифтосването.

  2. д-р Юнг каза:

    НЕкоиидиоти „политолози“ още свързват Янев с Президента! Кой им спусна тази опорка?….

  3. фон Лайен каза:

    Не са подозрителни моите момчета от ПП и ДБ, а са търпеливи. Очакват подходящият момент, когато ще приемат офертата от Банкя „в името на националния интерес“ и „спасяване на евроценностите“л

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране