17.05.2021 | 20:36
Уволненият главен секретар на МВР: Знам неща за много хора
Ивайло Иванов за полицейското насилие: Получих упреци, че много време сме чакали

Вече бившият главен секретар на МВР Ивайло Иванов разкри, че знае „много неща за много хора, но законът не му позволява да реагира“. Той заяви това във връзка с днешното твърдение на Бойко Рашков, че в някои поделения МВР умишлено са си затваряли очите за купуване на гласове. Едно е да имаш оперативна информация, друго са доказателствата, уточни още Ивайло Иванов пред журналисти. Кога и къде ще говори пред медиите не беше оповестено предварително.

По негови думи мотивите за отстраняването му са политически и без ясни аргументи. Иванов не приема полицейското насилие като довод, тъй като никой през лятото не му е поискал оставката.

„Не, не е имало насилие. Много е тънък моментът в една масова безредица“, смята Ивайло Иванов. Освен това внуши, че уволнението му не е на база факти, а на социологическо проучване за настроенията спрямо побоя над протестиращи през миналото лято. „Чухме упреци за полицейското насилие… “

Той все още не е решил дали ще обжалва отстраняването си по съдебен ред. Днес това намекна бившият вътрешен министър Христо Терзийски. „Ще се консултирам“, каза единствено Иванов. „Тръгвам си от МВР с високо и гордо вдигната глава. Не съжалявам за нищо. Мисля, че действията ми са били в полза върховенството на закона и спазване на обществения ред. Не се срамувам от нищо“, изтъкна той. По негови думи никой не го е потърсил, а за отстраняването му е разбрал от медиите.

Иванов обяви, че няма да се кандидатира за депутат, нито пък ще се върне в системата на МВР, и призна: „Честно ви казвам, мислил съм да емигрирам“. И още: „Не съм си представял, че моята кариера в МВР ще приключи по този начин“.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране