13.08.2023 | 12:33
Уволниха ръководството на БДЖ
Назначено е ново ръководство. Промените идват покрай пореден скандал с влак, оставил пътници без превоз на жп гарата в Стара Загора

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков освободи борда на директорите на „Холдинг БДЖ“. Назначено е ново ръководство, начело с инженер Георги Друмев, обяви NOVA.

Друмев е специалист в областта на железниците с дългогодишен опит в системата като професионалната му кариера преминава през длъжности от експлоатационната дейност до ръководни позиции.

Има управленски опит и в търговски дружества от ресора на Министерство на отбраната. Завършил е ВВТУ „Тодор Каблешков“, специалност „Технология и организация на железопътния транспорт“.

За председател на Съвета на директорите е назначена доц. д-р инж. икн. Юлия Варадинова.

Ходът на Гвоздейков идва покрай пореден скандал с БДЖ.

БНР съобщи, че 16 души пренощували на жп гара „Стара Загора“. До случката се стига, след като влак не ги изчакал и оставил без превоз. За инцидента разказа в ефира на „Радио Стара Загора“ един от пътниците – Николай Тодоров.

„В 22:20 ч. тръгнахме с влака Русе – Бургас, който е с прекачване в Стара Загора. Пристигнахме на старозагорската гара със закъснение от половин час в 3:41 мин. Влакът за Бургас е тръгнал минути по-рано без нас“, сподели Тодоров.

Той разказа, че всички пътници са си закупили онлайн билети и нямат никаква вина за изпускането на прекачването за Бургас. По този начин хората, сред които жени, деца и чуждестранни граждани, са останали до сутринта на старозагорската гара.

„Отношението на служителите на гарата, както и на телефонните услуги на БДЖ, беше много лошо към нас. Осигуриха ни 2 стаи с по 3 легла, които бяха под всякаква критика, и така изкарахме нощта“, каза още той.

По-късно Николай Георгиев съобщи, че пътниците вече са се качили на бързия влак за Варна. На тях им предстои още едно прекачване в Карнобат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране