06.01.2015 | 11:09
Уволниха ръководството на „Булгартрансгаз“
Новият изпълнителен директор е Георги Гегов

Поредни промени са направени в ръководството на газопреносното дружество „Булгартрансгаз”. Това става ясно от справка на сайта на Търговския регистър. Изпълнителният директор Кирил Темелков е освободен и ще бъде заменен от Георги Гегов.

Гегов вече е бил в управлението на компанията, но като член на Управителния съвет на дружеството. Той е освободен от поста си в средата на ноември 2013 година. Кирил Темелков оглави „Булгартрансгаз” през юни 2011 година.

Допълнително се прави промяна и в Управителния съвет на дружеството. Освен Темелков поста си напускат още председателят Евгени Попов и неговият заместник Антония Узунова. На тяхно място в Управителния съвет се завръща Гегов, а останалите двама са Таня Захариева и Делян Димитров.

Съставът на Надзорния съвет на „Булгартрансгаз” беше изцяло променен в началото на декември миналата година. Тогава мотивът за промяната беше желанието за ускоряване на реализацията на проектите за изграждането на газови връзки със съседните страни, както и модернизацията на хранилището в Чирен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране