05.07.2022 | 10:32
Ужас в Гърция! Българи на кръчма, а децата им полуприпаднали в заключена кола
Срещу родителите има образувано досъдебно производство

Извадиха четири полуприпаднали деца на възраст между 2 и осем години, оставени в заключена българска кола в центъра на гръцкия град Серес, съобщи телевизия ЕРТ.

Инцидентът се разиграл около 23.30 часа в неделя.

Наблюдателни хора извикали полиция, след като децата не реагирали на почуквания по стъклото на автомобила. Те били разтревожени, защото през изминалия уикенд Серес бил ударен от гореща вълна.

Полицаите разбили прозореца от страната на шофьора и отворили вратата. След тоова извадили децата, на които е оказана веднага спешна помощ. Линейка е била изпратена в центъра на Серес.

Родителите пристигнали малко по-късно и обяснили, че са били на вечеря, а оставените деца в колата оправдали с това, че били заспали. „Та Неа“ пише, че родителите нямали пряка видимост към колата, докато вечеряли.

Пред полицаите те обяснили, че пристигнали през уикенда на почивка. В неделя били до късния следобед на плаж. Тръгнали да се връщат за България, но решили да хапнат в Серес. По тази причина оставили децата заключени в колата, защото били заспали.

Срещу родителите на 56 и 46 години има образувано досъдебно производство. Те са били освободени от ареста в понеделник около 4.30 часа сутринта след устно разпореждане на прокурора. Българското семейство се е върнало в родината си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране