18.11.2023 | 19:59
В ДПС има вътрешна съпротива срещу Пеевски като бъдещ председател
Доган продаде партията заради огромните си дългове, които са в размер на 130 млн. лв., съобщи Гюнер Тахир

„Структурите на ДПС по места възприемат трудно Делян Пеевски, като председател на партията и е налице вътрешна съпротива срещу неговата кандидатура за председател на движението“, каза пред БНР  бившия заместник-председател на ДПС Гюнер Тахир. „Делян Пеевски е израснал в София, има различен етнос и не познава спецификата на хората по места. И за това е трудно той да бъде възприет от тях“, каза Тахир.

Причините за смяната на председателското място са както политически, така и икономически, коментира още Гюнер Тахир: „Разходите около покупката на ТЕЦ „Варна“ и задълженията към „Булгаргаз“ са причина Ахмед Доган да се нуждае от оперативен председател, който да носи приходи на ДПС. Пеевски водеше Доган при Борисов заради студения резерв за ТЕЦ-а“, коментира Тахир и определи движението като бизнес коорпорация, а Делян Пеевски като необходимия изпълнителен директор, който би могъл да я управлява успешно.“

ДПС не е партия, а бизнес структура. Те не са решили нито един от проблемите на своите избиратели. В районите, където традиционно ДПС има най-голямо влияния, има и най-голяма бедност, емиграция и липса на каквито и да било инвестиции. Това не е случайно“, каза бившият втори в движението, според когото: „Имаше договорка между ДПС и ГЕРБ в смесените региони. Договорката беше в малките общини ГЕРБ или да не участва със свои кандидат-кметове, или да участва формално, за да може ДПС да спечели кметското място. Стигна се до там, че ГЕРБ предостави своите квоти в СИК-овете на ДПС. Ако не беще тази сглобка между ГЕРБ и ДПС, никога БСП нямаше да спечели общини като Шумен, Разград или Русе“.

И Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов нямат необходимите организационни качества, категоричен е Тахир и допълни, че те са допуснали редица грешки, които няма как да убегнат от погледа на Ахмед Доган. Така например Тахир посочи, че Мустафа Карадайъ с времето се е сближил достатъчно с Анкара, за да бъде заподозрян, че може да изпълнява поръчки на южната ни съседка.

Чуйте интервюто ТУК

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране