15.06.2022 | 10:41
В кома ли е Владимир Путин?
Ако се наложи да се избира негов наследник, то това ще е Николай Петрушев, секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация

Руският президент Владимир Путин е изпаднал в кома след тежка операция по отстраняването на раков тумор, се съобщи снощи в една от големите руски телеграм групи. Информацията се разпространява мълниеносно през последните часове и до този момент не е опровергана.

Тази сутрин няколко украински и западни издания също писаха по темата, уточнявайки, че състоянието на Путин е критично и несъвместимо с живота, заради което разузнавателните служби са започнали да се готвят за т.нар.“транзит на власт“.

„Тази информация може би не е вярна, като гледам от какви източници постъпва. Или е просто измислица, или е някаква странна акция от ФСБ, одобрена от самия Путин, за което и бившия шеф на ЮКОС Леонид Невзлин разказа. Путин разполага с най-модерната медицинска помощ, която една държава може да предостави на един от поданиците си, както впрочем Ким в Северна Корея разполага и той точно със същата най-модерна медицинска помощ, която КНДР може да предостави само на един от жителите си. С такава медицина могат да го държат жив още много дълго време, дори да има нелечим рак на панкреаса“, смята анализаторът Божидар Божков.

Според друг анализатор Асен Генов обаче може да се приеме с голяма доза достоверност, че нещо наистина се е случило с Путин.

Ако се наложи да се избира негов наследник, то това ще е Николай Петрушев, секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация. Той е на 70 години, беше директор на ФСБ на Русия от 1999 до 2008 година. Според лондонския съд той е участвал в убийството на бившия офицер от ФСБ Александър Литвиненко през 2006 година. През 2018 година името му се появи като замесен в контрабанда на кокаин от руското посолство в Аржентина. Мнозина политолози смятат, че ако Патрушев смени Путин, не си струва украинците да очакват положителни прогнози за отношенията по оста Киев-Москва. В крайна сметка той подкрепя агресивната имперска политика на Руската федерация и ще продължи традициите на Владимир Путин

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране