24.06.2021 | 11:22
В Москва уволняват от работа при отказ от ваксина
Отстранените няма да получават заплата, при възможност ще работят дистанционно

Работодателите в Москва са длъжни да отстранят от работа служители, отказващи ваксинация срещу коронавирус при отсъствие на медицински противопоказания, съобщи тази сутрин Оперативният щаб за контрол и мониторинг на ситуацията с коронавируса в руската столица, съобщи РИА Новости. Отстранените няма да получават заплата, при възможност ще работят дистанционно.

Според неговите наредби, наличието на високо ниво на антитела не е противопоказание за ваксинация срещу коронавирус.

„Списъкът с медицински противопоказания за ваксинация не включва наличието на антитела. Освен това понастоящем няма нито един доказан метод за измерване на нивото на антитела, достатъчен за създаване на имунитет у човек, или система за оценка на ефективността и скоростта на адаптация на антителата към мутиращи щамове на вируса“, се казва в съобщението.

Освен това щабът не препоръчва на московчани да се подлагат на тест за антитела преди ваксинация. Русия предупреди за „експлозивно“ разпространение в страната на варианта „Делта“ на коронавируса, като влошаващо положението обстоятелство е бавната ваксинационна кампания, водеща до бързо нарастващ брой на заразените и починалите от COVID-19, информира АФП. Миналата седмица смъртността се е увеличила с 21,3% в сравнение с предходните месеци.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране