30.05.2021 | 11:40
В неделна тирада Борисов обвини служебния кабинет, че изпълнява мръсни поръчки
Лидерът на ГЕРБ атакува вътрешния министър Бойко Рашков, който подава сигнал в прокуратурата срещу него

Служебното правителство се бие само с ГЕРБ. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на неделна тирада пред млади членове на партията.

Той допълни, че прогнозата, която е направил преди месеци, днес се е сбъднала и се потвърждава с пълна сила. Борисов не успя да намери логично обяснение защо 45-ото Народно събрание не успя да излъчи правителство, но направи предположение.

„Толкова пъти, когато сме побеждавали на избори, търсим партньори и коалиции за управление. Целта на парламентарни те избори е да се състави правителство и да се управлява. Преди нас също са го правили. Даже някой път третият мандатоносител е правил правителство. Едно толкова скъпо начинание, каквото са изборите, трябва да има финал. Ние сме за това изборите да са скъпи и да се провеждат по най-добрия начин, но не може да се правят избори през 2 месеца и да се харчат стотици милиони държавни пари. Резултатът тревна да е съставяне на правителство. Защо не съставиха правителство? Защото са искали са мръсните поръчки да ги направят главно от средите на БСП хора и на кандидат-президента Радев“, предположи лидерът на ГЕРБ.

Той се зачуди защо служебното правителство се „бие“ само с ГЕРБ.

„Не и с патриотите. Каракачанов свърши фантастична работа като вицепремиер и военен министър. Неговият статут беше като на Бойко Рашков. Колко пъти той стана и обвини хора от трибуната или по студиата? Правим аналог. По време на нашето управление той беше вторият човек в държавата. Извадиха от нафталина хора от 90-те години, от най-мракобесните времена и ги пуснаха да отвличат вниманието на обществото, биейки се по най-жестокия начин само с една партия – ГЕРБ. Да сте чули нещо от тях за ДПС или БСП, за „Да, България“? Те също са били в управлението“, посочи Борисов.

Той заподозря, че цялата сглобка е била да дойде служебното правителство, за да свърши мръсната работа.
„Виждате ги по места какви ги вършат. Това няма нищо общо с Конституцията и с това какво трябва да прави служебното правителство“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов посочи, че е разтревожен за провеждането на изборите, най-вече в частта с машинното гласуване.
„Те се занимават с всичко друго, но не и с това как ще проведат изборите. Кметът на Плевен направи една математика колко време ще трае гласуване на машини, какво става, ако машината се счупи или токът изгасне?“, попита той, като критикува служебното правителство, че не върши работата, която му е отредена по закон.

Борисов посочи, че ревизия на управлението е редно да се прави от редовен кабинет. Лидерът на ГЕРБ не успя да си обясни защо Корнелия Нинова отрича, че служебното правителство е нейно.
„Защо? Всички са кадри на БКП и БСП, с редки изключения. Министри, заместник-министри, областни управители, говорителят. Безспорен факт. Само че тя може да си има много кусури, но не може да прави такива мръсни работи, а трябва да ги свърши някой друг“, допълни той.

Бойко Борисов отново се върна на сюжета с подслушваните политици, като подчерта, че такова нещо няма, а вече седмици твърденията не са били доказани.

„Бойко Рашков няма да го изберат и за домоуправител на входа, в който живее. Изведнъж идва и дава оценки за партия. Г-н Рашков, кога вие сте ни победили, за да ни давате оценка? Дори и кандидат-президентът Радев каза нещо онзи ден, а аз много внимателно гледам прессъобщенията, защото те работят главно с тях. „Аз подписвам укази“, когато ставаше въпрос за службите. Как само ще подписваш указите, като той е назначил заместника си за премиер и съветника си за вътрешен министър. Кандидат-президентът Радев възлага на най-доверените си хора в правителството, те му подготвят и издава укази“, допълни той.

Борисов се почувства озадачен от мълчанието на „Демократична България“.

„Аз си спомням много интересен случай, когато кандидат-президентът Радев се заклеваше в парламента Наско Атанасов седеше точно под ъгъл. Аз бях в кошарата. Кандидат-президентът Радев се обърна към Наско Атанасов и му каза: „Още една седмица, две и ще ги няма“. Тогава Атанасов подскочи и каза: „Какво ще ни правиш? Ще ни арестуваш ли? Спомням си тези реплики. Какво налага сега това прилепяне или както Пепи Москов каза новите социалисти явно, това мълчание, няма никаква реакция“, каза лидерът на ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране