07.09.2024 | 21:57
В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи
Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму пише репликите. Кой е националният интерес за него? Да го махнат от едни магнитен списък ли?

Чета позицията на г-н Пеевски и си мисля, че трябва да си наеме някой по-даровит да му пише репликите, че репертоарът се изтърка, а публиката все по-малко ще обръща внимание на всекидневните брътвежи.

„… нищо няма да ме спре да сваля и неговата маска, така, както съм обещал, че ще постъпя с всеки, тръгнал срещу националния интерес на страната ни“ рекъл феноменът Пеевски.

Как да оставим настрана жестоката ирония човек, като Пеевски, да се прави на защитник на „националния интерес”? А може би, списвачът е имал предвид личните интереси на круполентния „Феномен”? Интереси, като Булгартабак, КТБ или Лафка?

Та, да попитам, кой е „националният интерес” според Пеевски? Да го махнат от един магнитен списък ли?

Национална сигурност в отпуск?! Може би, за това мечтае Пеевски отново, когато службите преди години му бяха опънали чадър, а някои партийни лидери му предоставяха преимуществено държавни поръчки. Боли го много от истината, чак елементарното смятане му убягва. Според Пеевски, Радев е назначил всички шефове на служби преди осем години. Сериозно? Председателят на ДАНС Димитър Георгиев и председателят на ДАР Атанас Атанасов са назначени от съратника на Пеевски, а именно Бойко Борисов през далечната 2016 г. А те бяха сменени през 2021 г., т.е. преди три години, когато по време на служебния кабинет си взеха 6-месечен неплатен отпуск. А ако службите бяха на Радев, защо Пеевски не смени ръководителите им, както предлагаха аркадашите му Атанас Атанасов, Кирил Петков и академик Денков?

Добре поне, че Пеевски не е казал, че президентът Радев е развалил заверата да го направят шеф на ДАНС… Но, да не даваме идеи, че списвачите му не са много креативни.

Като един виден „конституционалист”, Пеевски се вживява в ролята на пазител на Конституцията. Чудесно би било Пеевски най-накрая да я отвори тази Конституция и да я попрочете, а ако може и към четенето да сложи и малко разбиране, ще е още по-добре. Все пак е юрист, завършил е право в ЮЗУ, нищо, че никой досега не е излязъл да си признае, че е свидетел на неговото обучение. Да хвърли един поглед и на решенията на Конституционния съд, ще са му от полза. Па като е толкова убеден в правотата си, да внесе предложение в парламента за отстраняване на президента?

Въобще, голям страх от този Радев. Защо ли така не скача по други политически фигури и самоназначили се борци за справедливост? Отговорът се самонатрапва.

И като няма какво друго да се каже, на тезгяха се слага руската заплаха и Радев като проводник на московските интереси. Ти да видиш! Крадецът вика, дръжте крадеца. Защото нали, едни пеевски фирми, добре се облажваха от търговия с Изтока…

Та в какво се заключава тази заплаха и как се прокарват чужди интереси? Отговор от Пеевски няма. Какво стана със сигналите, кеша в президентството? Списък с назначения, доказващ корупция? Сериозно? По същата логика, кой беше назначен начело на борда на „Пристанище Варна“ ЕАД на 21 години, или за заместник-министър и колко кеш е предоставил на менторите си, които са го назначили?

Още малко търпение и това ще отмине.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране