20.09.2015 | 21:42
Валенса: Ако Европа отвори врати за бежанците, те ще обезглавяват и тук
Мюсюлманите не се съобразяват с местната култура

„Разбирам защо Полша и Европа се страхуват от тяхното навлизане. Те пристигат от места, където хората биват обезглавявани. Притеснени сме, че същото ще се случи и при нас. В Полша сме с малки жилища, ниски заплати и оскъдните пенсии. Гледах бежанците по телевизията и забелязах, че те изглеждат по-добре от нас. Те са добре нахранени, добре облечени и може би дори са по-богати от нас. Разбирам ги. Ние, поляците, също бяхме имигранти и бежанци по времето на комунизма. Но където и да отивахме, ние се съобразявахме с местната култура и закони. Тези имигранти са различни. Дори второ и трето поколение – вижте например Франция – които получават добро образование и правят пари все още се обявяват против страните, които са ги приели.“

Това е заявил бившият полски президент Лех Валенса при среща с израелски журналисти, съобщава БНГЕС, цитирайки в. “Джерусалем пост”. Част от бежанците напускат родните си места, защото се страхуват за живота си, но има и такива, които имигрират, за да подобрят жизнения си стандарт, казал още той.

“Има проблем. Ако Европа отвори вратите си, скоро ще дойдат милиони и докато живеят сред нас, те ще започнат да упражняват собствените си обичаи, включително обезглавяването. За съжаление, Европа все още не е единна и всяка страна в ЕС има свои собствени интереси и планове. Предлагам европейските лидери да се съберат заедно и да решат проблема. Моят съвет е, че ние – основно богатите нации като Германия – да им помогнем финансово за създаване на работни места, например, в техните страни по произход“, заявил бившият президент.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране