07.12.2022 | 12:09
Валери Йорданов е на системи заради стрес, от Народния театър не му вярват
Актьорът събира подписка в подкрепа на Александър Морфов
Валери Йорданов, който играе главната роля в спектакъла „Хъшове“ в Народния театър, е в болница от понеделник. Актьорът в момента е на системи. Тази вечер той трябваше да излезе на сцената в образа на Бръчков, но лекарите отказват да го пуснат от лечебното заведение, тъй като е с високи нива на кръвната захар, и представлението трябва да бъде отменено. Заради конфликта от театъра са му поискали доказателство, че е в болница.
Йорданов е диабетик и е получил криза след двата дни, в които събира подписи в подкрепа на Александър Морфов на площада пред Народния театър. Чрез подписката той опитва да окаже подкрепа на режисьора, чието бъдеще в театъра е под въпрос заради надрасканата врата на пиарката Велислава Кръстева. В края на октомври вратата на кабинета на Кръстева – бивш пиар на ДПС – осъмна с надписите „ДПС“ (12 пъти), „връзки с обществеността на Ахмед Доган“ и „изчезвай“, след което Морфов призна, че той е извършителят и мотивът му е протест. Разрешението на последвалия конфликт все още се чака.

В понеделник вечерта Йорданов е получил обаждане от Народния театър, за да му поискат доказателство, че е в болница. Актьорът лежи в ендокринологията на „Майчин дом“.

По време на обаждането е бил с кръвна захар 20, 15 минути по-късно захарта му е паднала на 1,2, което е опасно за живота.

Ден по-късно, във вторник сутринта, актьорът научава, че въпреки бележката, която е изпратил, сценичните работници започват да строят декора за „Хъшове“. Тогава сам се обажда в театъра и казва, че за съжаление лекарите отказват да го пуснат от болницата и няма да може да играе. За ролята на Бръчков той е титуляр, няма дубльор. От Народния му искат да им прати болничния си лист. Лекуващата лекарка на актьора обаче казва на пациента, че болничен се вади накрая на лечението. Налага се Йорданов да даде телефона на лекарката, за да обясни лично на колегите си от театъра защо не може да даде болничен.

Пред „Площад Славейков“ Валери Йорданов разкри диагнозата, с която е постъпил в болницата – „диабетна кетоацидоза с прием по спешност“. Получена е в резултат на стрес и нервно напрежение, което актьорът обичайно контролира със спорт.

Актьорът все пак помолил да го пуснат от болницата за представлението, но лекуващата му лекарка категорично отказала.

Днес ще има прегледи при невролог и кардиолог.

От театъра междувременно са поискали писмени обяснения от режисьора Александър Морфов защо „Хъшове“ във вторник не може да се играе.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране