04.01.2015 | 17:18
Външо се събуди: Няма арестуван български гражданин в Йемен
Посолството ни проверява полицейските участъци в столицата Сана

МВнР съобщи, че няма арестуван български гражданин в Йемен, свързан с терористични атаки в страната.  По информация на посолството на Република България в Йемен, публикуваната в медиите информация за арестуван български гражданин в Сана не отговаря на истината, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Същото са заявили и представители на специалните служби и на МВР на Йемен.

Преди съобщението на МВнР временно управляващият българското посолство Иван Костадинов коментира, че посолството ни в Йемен проверява полицейските участъци в столицата Сана, в търсене на задържания по подозрения в тероризъм български гражданин и че такъв случай действително има.

През последните дни в страната е имало атентат, при който са били убити около 40-50 души, което е провокирало акцията на йеменските власти. При нея са задържани общо 80 чужденци, но в трима от тях, за които съобщиха световни агенции – българин, сомалиец и белгиец, са открити брошури, свързани с „Ал Кайда“.

Миналата година йеменските сили за сигурност започнаха кампания срещу терористичната мрежа. Основната дейност беше в южната част на страната, където „Ал Кайда“ контролираше няколко града. САЩ съдействат на Йемен, като американски безпилотни самолети нанасят удари по позиции на екстремистите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране