04.01.2023 | 13:04
Васил Божков се готви за завръщане!
Милиардерът разчитал на ПП и на ДБ да продължат атаките си срещу Бойко Борисов и Иван Гешев

Васил Божков топи ледовете с посолството на САЩ в България, подготвяйки се за завръщане на бял кон. Намирайки се в Дубай, босът поддържа отлични контакти с някои от българските политици, като най-добре се разбира с тези от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

Според „Галерия“ се очаква третият мандат да отиде в ДБ и именно те да направят кабинет, съставен от широк спектър експерти. Идеята е най-сетне да има правителство, с което да са съгласни повечето политически сили, да има достатъчно мнозинство и да мине през парламента.

Божков разчитал на ПП и на ДБ да продължат атаките си срещу Борисов и Гешев. За да е по-сигурна крайната победа, Божков решил да стопли отношенията си с посолството на САЩ в София. Целта му е да спечели благоразположението на Чичо Сам без да го афишира.

Хитрият ход на Божков може да има добри резултати, защото била публична тайна, че реализирането на третия мандат ще е обвързано с благословия от посолството на ул. „Козяк“. САЩ не са безразлични към това кой ще управлява България в момент, в който войната в Украйна навлиза в решителната си фаза.

Още през октомври НАП загуби дело за 4.2 млн. лв. срещу Васил Божков. Запознати твърдят, че имотното му състояние изобщо не е плачевно въпреки наложените му санкции. Той продължава да е най-големият притежател на имоти в баровския квартал „Оборище“ на столицата, довериха източници на „Галерия“.

Божков имал над 10 уникални апартамента в района, любим на баровците и преди, и след 9 септември 1944 година. Босът на „Нове холдинг“ е влюбен в района и докато си беше в България, прекарваше там голяма част от свободното си време.

Всъщност офисът на компанията му беше на един хвърлей – на ул. „Московска“, точно срещу катедралата „Александър Невски“. Години наред ресторант „Грозд“ срещу Паметника на съветската армия беше любим на Божков. После баровецът стана част от постоянна клиентела във вече несъществуващо заведе-ние на ъгъла на улиците „Шипка“ и „Сан Стефано“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране